Sport

Nogomet, Liga prvaka

Guardiola: Velika je čast pobijediti na San Siru

Guardiola: Velika je čast pobijediti na San Siru

Trener europskog nogometnog prvaka Barcelone, Josep Guardiola, izjavio je da se osjeća ponosnim što je imao tu čast svladati Milan (3-2) na San Siru u utakmici 5. kola skupine H Lige prvaka.

Guardiola je bio iznimno zadovoljan izvedbom svoje momčadi na San Siru, te je uvjeren da s takvom igrom njegova momčad konkurira za sve trofeje ove sezone.

- Bila je čast pobijediti tako veliku momčad poput Milana na povijesnom stadionu San Sira. Drago mi je da su svi koji su gledali utakmicu u istoj uživali - rekao je španjolski stručnjak nakon susreta.

- Ponosni smo na svoj uspjeh. Moji igrači su od prve minute išli na pobjedu i vidio sam puno stvari zbog kojih me raduje budućnost. Ponovit ću još jednom da se natječemo u svim natjecanjima i da ćemo pokušati osvojiti pokoji trofej - zaključio je Guardiola.

Strijelac, pokazalo se, pobjedničkog pogotka, Xavi, istaknuo je veliku važnost ove pobjede nad prvakom Italije.

- Malo smo bili "šepavi" u prvom poluvremenu. Napadali su nas i dobro nas čuvali. Bilo je to zabavno poluvrijeme za gledatelje, prepuno prilika - rekao je Xavi.

- Međutim, pobjeda nam donijela prvo mjesto u grupi što je ispunjenje zacrtanog cilja uoči sezone - veli Španjolac.

Xavi je pobjedu posvetio pomoćnom treneru Titu Vilanovi koji je uspješno operirao tumor na parotidnoj žlijezdi.

- Pobjedu posvećujem Titu i njegovoj obitelji. Nedostajao nam je večeras - zaključio je Xavi nakon utakmice.

S one druge, poražene strane, Kevin Prince Boateng smatra da nisu imali sreće i da su zbog toga poraženi od Barcelone. Međutim, ističe da su ipak poraženi od najbolje momčadi na svijetu.

- Igrali smo jako dobro. Barcelona je velika momčad, ali mi smo bili bez sreće. No međutim, najvažnija stvar je bila kvalificirati se za daljnju fazu natjecanja - rekao je Ganac.

- Momčad trenera Pepa Guardiole je najbolja na svijetu, ali danas ste mogli vidjeti da nismo ni mi daleko od tog njihovog "svijeta" - zaključio je Boateng.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.