Sport

Nogomet, Liga prvaka

Dinamo ušao u povijest kao najgora momčad Lige prvaka

Dinamo ušao u povijest kao najgora momčad Lige prvaka

Lyon s golijadom u Maksimiru prošao dalje, Ajax ispao!

Lyonu se ipak nije dogodilo da po prvi puta od sezone 2002/03 propusti plasman u nokaut-fazu, iako se takav scenarij činio kao vrlo izvjestan uoči večeri odluke, ogleda 6. kola u D skupini.

Naime, Ajax je na drugom mjestu imao tri boda više od Lyona i za sedam golova bolju gol-razliku.

Real Madrid je odradio veliki dio posla za ''lavove'', jer je slavio u Amsterdamu protiv Ajaxa s 3-0.

Ostatak posla obavila je francuska momčad sama u Zagrebu, dakako, uz obilatu ''pomoć'' hrvatskog prvaka koji je zaključio svoj europski hod u Ligi prvaka bez i jednog osvojenog boda, te s najuvjerljivijim porazom na kraju natjecanja.

Što se tiče maksimirskog ogleda, najvažnije je istaknuti kako je Dinamo od 28. minute igrao bez isključenog Jerka Leke, koji je dobio drugi žuti zbog povlačenja s leđa Bafetimbija Gomisa.

Ipak, Dinamo je poveo u 40. minuti. Vratar gostiju Hugo Lloris dva puta je branio udarce Beqiraju, ali je na odbijenu loptu pritrčao Mateo Kovačić i pospremio je u praznu mrežu.

Hugo Lloris, koji je uoči utakmice priznao kako je njegova momčad ''jednom nogom već u Europa ligi'', rezignirano je tada vrtio glavom. Nije mogao niti zamisliti da će nešto više od sat vremena kasnije slaviti plasman svoje momčadi u nokaut-fazu!

No, bio je to i jedini sretan trenutak u tužnoj maksimirskoj večeri za Dinamove navijače. Lyon je već do poluvremena izjednačio preko Bafetimbija Gomisa, koji je prvi puta u karijeri zabio četiri gola na jednoj utakmici. Dosad nikada nije zabio niti hat-trick u karijeri! Ivana Kelavu je ''probušio'' u 45., 48., 52. i 70. minuti. Ostala tri gola za goste, u čijim je redovima Dejan Lovren igrao do 54. minute, postigli su Gonalons u 48., Lisandro u 64. i Briand u 75. minnuti.

Dodajmo kako je Lyon u periodu od 45. do 52. minute, dakle u razmaku od 8 minuta, postigao četiri pogotka, što je rekord Lige prvaka. Nikada to nikome nije pošlo za rukom.

Dinamo je, pak, s učinkom od nula bodova i gol-razlikom 3-22 najslabija momčad u povijesti Lige prvaka po učinku u skupini.

Real Madrid je s maksimalnim učinkom, šestom uzastopnom pobjedom, okončao svoj nastup u skupini. U Amsterdamu je svladao ''kopljanike'' s 3-0, čime je, dakako, itekako pomogao Lyonu. Jose Callejon bio je dvostruki strijelac za ''kraljevski klub''. U 14. minuti zabio je prvi, a u drugoj minuti sudačke nadoknade i svoj drugi, a Realov treći gol. U međuvremenu je u 41. minuti poentirao i Gonzalo Higuain.

Liga prvaka, 6. kolo, skupina D:

Dinamo – Lyon 1-7 (Kovačić 40 / Gomis 45, 48, 52, 70, Gonalons 48, Lisandro 64, Briand 75)

Ajax – Real Madrid 0-3 (Callejon 14, 90+2, Higuain 41)

Redoslijed: 1. Real Madrid 18 (+17), 2. Lyon 8 (+2), 3. Ajax 8 (0), 4. Dinamo 0 (-19)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.