Sport

Nogomet, Liga prvaka

Predsjednik Lyona: Real Madrid nas je ohrabrio za pothvat

Predsjednik Lyona: Real Madrid nas je ohrabrio za pothvat

Iako je momčad Lyona, prema priznanju trenera Remija Gardea, već bila spremna za nastup u Europa ligi, ipak će nastaviti natjecanje u Ligi prvaka.

Lyon je u ''sedmom nebu'' nakon pobjede 7-1 na maksimirskom stadionu protiv Dinama, koja mu je, u kombinaciji slavlja Real Madrida u Amsterdamu protiv Ajaxa 3-0, donijela prolaz u osminu finala Lige prvaka.

''Lavovi'', tako, nisu iznevjerili tradiciju plasmana među 16 najboljih, iako je uoči večeri odluke u D skupini sve ukazivalo na to da će po prvi puta od sezone 2002/03 propustiti nokaut-fazu Lige prvaka. No, uspjeli su nadoknaditi tri boda zaostatka i za sedam golova lošiju gol-razliku od Ajaxa, od kojeg su na kraju bili bolji za ukupno dva gola!

- Nisam bio zadovoljan kako smo reagirali nakon isključenja Leke u 28. minuti, jer smo s igračem više primili gol. Zalaganje igrača je bilo u redu, ali sam od njih u svlačionici u poluvremenu tražio neke taktičke korekcije. Mi smo stajali 1-1, znali smo da Real vodi s 2-0 i znali što što trebamo učiniti za prolaz dalje. Na kraju smo to i uspjeli. To što smo učinili u nastavku je nadrealno, izvanredno, čudesno - birao je riječi Garde.

- U poluvremenu sam tražio od igrača da se potpuno koncentriraju na naš plan igre. Imali smo igrača više, ali nismo napravili sve kako treba u prvih 45 minuta, zbog čega je bilo i ljutnje u svlačionici. Znali smo da nam je najteži zadatak zabiti jedan ili dva gola, čime bi obeshrabrili Dinamove igrače. To smo i učinili. Što se tiče početnog sastava i Lisandra na klupi, nisam imao nikakvih skrivenih namjera. Nikoga nisam odmarao, već sam želio izvesti postavu za koju sam vjerovao da je najjača u datom trenutku - lamentirao je Garde.

Trener je za pobjedu koju neki etiketiraju ''čudesnom'', a neki, poput uglednih španjolskih medija ''sumnjivom'', dobio i posebne pohvale svog predsjednika Jean-Michela Aulasa.

- Ovo je bila utakmica u kojoj smo ponudili puno emocija u nevjerojatnom kontekstu. Trener je nakon nekoliko teških utakmica uspio regenerirati momčad, usaditi joj samopouzdanje i motivaciju, iako su nas svi već otpisali. Treba reći da nas je u ostvarenju ovog pothvata ohrabrio i Real Madrid s dobrim rezultatom u Amsterdamu - rekao je Aulas.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.