Sport

Nogomet, Liga prvaka

Francuske vlasti otvorile istragu o maksimirskom dvoboju!

Francuske vlasti otvorile istragu o maksimirskom dvoboju!

Francuska Regulatorna agencija za kontrolu internetskih igara na sreću (ARJEL) u srijedu je pokrenula istragu o zagrebačkoj utakmici Lige prvaka između Dinama i Lyona, potvrdio je njezin glasnogovrnik.

- Zbog sumnje u rezultat utakmice i okolnosti koje su do njega dovele pokrenuli smo istragu čiji će rezultati biti poznati danas poslijepodne - izjavio je ARJEL-ov glasnogovrnik u priopćenju za medije dodavši da je rezultat zagrebačke utakmice "neuobičajen za sportsko natjecanje kakvo je Liga prvaka".

Sporan je rezultat drugog poluvremena, u kojem je Dinamo nakon 1-1 na poluvremenu primio šest golova u uvodnih 30 minuta nastavka igre.

ESPN-ov komentator Yuri Mulder, inače Nizozemac, još je u srijedu naznačio da je "zagrebačka utakmica u najmanju ruku sumnjiva", a više je europskih medija, među kojima su u prvom redu Španjolci, također dalo naslutiti da je Dinamo Francuzima pustio utakmicu.

Zagrebačkim rezultatom izravno je nastradao amsterdamski Ajax, koji je ispao iz natjecanja premda je u posljednje kolo ušao s golemih sedam golova prednosti pred izravnim suparnikom Lyonom, koji je zaostajao taman tri boda, dok su obje međusobne utakmice u skupini D, u Lyonu i Amsterdamu, završile bez golova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.