Sport

Nogomet

Francuski Liga kup: Lyon preko Lillea u polufinale

Francuski Liga kup: Lyon preko Lillea u polufinale

Poznati su svi polufinalisti francuskog nogometnog Liga kupa. Trostrukom branitelju naslova Marseilleu koji je već ranije osigurao plasman među četiri najbolja priključili su se Lorient, Nica i Lyon.

Pred nepunih 30.000 gledatelja na Gerlandu Lyon je protiv Lillea ostao s igračem manje već u 11. minuti kada je isključen Mouhamadou Dabo.

Kada je Joe Cole zabio u 28. minuti za 1-0 vodstvo Lillea činilo se da sve ide na stranu aktualnih prvaka, no "lavovi" iz Lyona mislili su drugačije i uspjeli su zabiti dva gola s igračem manje. Kim Källström izjednačio je na 1-1 već u 41. minuti, dok je Lisandro Lopez u 66. postavio konačnih 2-1 za Lyon u čijem sastavu nije bilo hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena zbog ozljede Ahilove tetive.

Nica je protiv Dijona slavila 5-3 nakon boljeg izvođenja penala u susretu u kojem je na kraju pobjednička momčad lovila rezultat u tri navrata. Regularnih 90 minuta završilo je 2-2, a nakon 120 minuta bilo je 3-3 nakon sjajnog gola iz slobodnog udarca Luciana Monzona minutu prije posljednjeg sučevog zvižduka.

U trećoj utakmici dana prvoligaš Lorient opravdao je ulogu favorita na gostovanju kod drugoligaša Le Mansa pobjedivši 1-0 golom Gilesa Sunua.

Francuski Liga kup, četvrtfinale:

Nice - Dijon 2-2, 5-3 na penale

Le Mans - Lorient 0-1

Lyon - Lille 2-1


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.