Sport

Tenis

Australian Open: Ivo Karlović zastao na Federeru

Australian Open: Ivo Karlović zastao na Federeru

Hrvatski tenis je ostao i bez svog posljednjeg predstavnika u pojedinačnom dijelu Australian Opena, prvog Grand Slam turnira koji se održava u Melbourneu.

Švicarski tenisač Roger Federer pobijedio je Ivu Karlovića 7-6(6), 7-5, 6-3 za dva sata i sedamnaest minuta igre.

Premda je završilo s 3-0 u setovima, čime je Federer došao do desete pobjede protiv Karlovića u jedanaest odigranih mečeva, vrlo je lako mogao biti potpuno drugačiji rezultat ovog meča 3. kola.

Naime, Karlović je posebno dobru šansu imao u prvom setu. Nakon što se do tie-breaka došlo bez i jedne break-prilike za obojicu, Karlović je u tie-breaku kod 6-5 servirao za prvi set.

Da je uzeo taj poen kao i većinu na servisu tko zna kojim bi smjerom krenuo meč. No, od 6-5 za Karlovića je Švicarac nanizao tri poena zaredom i dobio tako prvi set.

Na startu druge dionice Karlović je odmah imao jednu od ukupno dvije break-lopte u meču, ali nije došao do Švicarčeva servisa. Igrači su opet, sve do 6-5 za Federera, držali svoj servis, a tada je u dugačkom gemu treći igrač svijeta prvi put slomio Karlovića za 7-5, što je ujedno značilo i privođenje kraju ovog meča. Nakon 7-6(6), 7-5 više nije bilo povratka za Karlovića.

Na početku treće dionice Federer je još jednom napravio break i nakon toga lako čuvao prednost za proboj u osminu finala Australian Opena.

Ukupno je Federer osvojio 120 poena, u odnosu na 98 Karlovića. Iskoristio je Švicarac dvije od šest break-prilika, dok je Karlović ostao na dvije break-lopte, ali bez iskorištenosti.

Karlović je odservirao "tek" petnaest as-servisa, a dosta ga je mučila igra nakon drugog servisa prilikom kojeg je osvojio 34 posto poena (12 od 35).

Kako god, iza Karlovića ostaju dvije pobjede (Melzer i Berlocq), te činjenica da je ove godine bio Hrvat s najdužim trajanjem na Australian Openu.

Australian Open, tenisači 3. kolo:

Federer (3) - Karlović 7-6(6), 7-5, 6-3


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.