Sport

Tenis

Bundesliga: Borussia (M) i Reus srušili Bayern

Bundesliga: Borussia (M) i Reus srušili Bayern

Nakon mjesec dana stanke u petak je počeo proljetni dio natjecanja u njemačkoj Bundesligi. A start je donio pad vodećeg Bayerna koji je izgubio u gostima kod Borussije Mönchengladbach s 3-1.

Ponovila se tako priča iz prvog ovosezonskog kola kad je Borussia šokirala Bayern na njegovoj Allianz Areni. Igor de Camargo je tada iskoristio pogrešku Manuela Neuera i donio gostima pobjedu 1-0, a slično se ponovilo i u petak.

Opet je Neuer u 11. minuti napravio tešku pogrešku. Pod pritiskom domaćeg napadača je otišao u stranu i potom ispucao loptu ravno na nogu Marca Reusa koji je isprva pucao i pogodio praznu mrežu. Reus (11. gol sezone) je tako napravio odličan posao i za svoju sadašnju Borussiju, ali i za onu dortmundsku u kojoj će igrati od iduće sezone. Dortmunđani se sada, naime, imaju priliku izjednačiti s Bayernom na vrhu ukoliko u nedjelju svladaju HSV u gostima.

Nakon vodećeg pogotka, Borussia (M) je u potpunosti prepustila kontrolu gostima i čekala svoje prilike iz kontranapada što se pokazalo odličnom taktikom. U 41. minuti Arjen Robben je izgubio dvoboj s Filipom Daemsom, Juan Arango je brzinski gurnuo loptu Mikeu Hankeu, a ovaj je produžio do Patricka Herrmanna koji ju je znao smjestiti u Neuerovu mrežu.

Novi šok za Bayern stigao je u 71. minuti kada je Reus briljantno odigrao loptu u prostor za Herrmanna, a ovaj se drugi put upisao u strijelce. Pet minuta kasnije Bastian Schweinsteiger je iz jedne gužve s pet metara zakucao loptu u domaću mrežu, ali više od toga gosti iz Münchena nisu mogli.

Zanimljivo je da je ovo Juppu Heynckessu bilo šesto gostovanje u Mönchengladbachu u funkciji Bayernova trenera, ali prvu pobjedu protiv kluba u kojem je proveo najveći dio igračke, ali i trenerske karijere još uvijek nije dočekao. Skupio je po tri remija i poraza.

Hrvatski nogometaši u dresu Bayerna, Ivica Olić i Danijel Pranjić, u petak nisu ulazili u igru.

Dodajmo još da se Borussia (M) ovom pobjedom približila Bayernu samo na bod i barem privremeno zasjela na drugo mjesto bundesligaške ljestvice.

Bundesliga, 18. kolo:

Borussia (M) - Bayern 3-1 (Reus 11, Herrmann 41, 71 / Schweinsteiger 76)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.