Sport

Nogometni mercato

Potvrđeno: Jelavić potpisao za Everton

Potvrđeno: Jelavić potpisao za Everton

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić u posljednjim je trenucima zimskog prijelaznog roka napustio Glasgow Rangerse i potpisao četveroipogodišnji ugovor s engleskim Premierligašem Evertonom.

U poslijepodnevnim je satima 26-godišnji napadač obavio liječnički pregled i parafirao ugovor nakon čega je postao treće siječanjsko pojačanje momčadi Davida Moyesa nakon Landona Donovana i Darrona Gibsona.

- Ovo je novi klub, jednostavno sam uzbuđen. Mislim da je ovo najbolja liga na svijetu i želim se okušati ovdje. Naravno da će biti teže, ali spreman sam za izazov - rekao je Jelavić za Sky Sports.

Transfer se odigrao prekasno da bi Jelavić konkurirao za današnji (utorak) premierligaški dvoboj protiv Manchester Cityja, ali bi mogao biti u kadru već za subotnji okršaj protiv Wigana, dodaje Sky Sports.

Jelavić je zabio čak 36 golova u samo 55 nastupa za Rangerse otkako je na ljeto 2010. godine stigao na Ibrox iz bečkog Rapida uz četiri milijuna funti odštete.

Financijski detalji transfera bivšeg napadača Hajduka u klub s Goodison Parka zasad nisu poznati, ali nagađa se da je odšteta iznosila nekih 6 milijuna funti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.