Sport

Nogometni mercato

Rangers izgubio iznimno učinkovitog Hrvata

Rangers izgubio iznimno učinkovitog Hrvata

Kada su prije dvije godine iz bečkog Rapida u svoju momčad doveli hrvatskog nogometaša Nikicu Jelavića, u škotskom Rangersu vjerojatno nisu naslućivali da su doveli toliko učinkovitog nogometaša.

U posljednjem destljeću u Rangersima su se posebno divili jednom drugom Hrvatu - Dadi Prši. Tadašnji hrvatski reprezentativac je zaslužio svaku od tamošnjih pohvala budući je bio ponajbolji igrač škotskog giganta, a u tri sezone je postigao 31 prvenstveni pogodak. Bilo bi ih i više, ali je Pršo nekoliko puta bio ozlijeđen što je usporavalo njegov ritam postizanja pogodaka.

No, što onda reći o Nikici Jelaviću koji je u posljednjim trenucima siječanjskog prijelaznog roka napustio Rangers i prihvatio novi izazov u karijeri, a to je engleski Premiership i igranje u Evertonu. Naime, Jelavić je za sezonu i pol postigao 30 pogodaka. Odigrao je, točnije, u prvenstvu 45 utakmica i zabio fantastičnih 30 pogodaka. Statistika kaže da je prosječno u plavom dresu glazgovske momčadi zabijao u Premiershipu svakih 135 minuta.

Inače, Rangers i škotski Premiership Jelavić je napustio kao najbolji ligaški strijelac.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.