Sport

Hokej na ledu

EBEL liga: Medveščak neuspješan, Linzu 1. mjesto uoči doigravanja

EBEL liga: Medveščak neuspješan, Linzu 1. mjesto uoči doigravanja

Primili su hokejaši Medveščaka kod Linza čak četiri gola unutar samo četiri minute i 20 sekundi igre u drugoj trećini dvoboja osmog kola drugog dijela EBEL lige. Izgubili su na kraju 5-2.

Ušli su Zagrepčani u drugu trećinu s 0-0, te prvi gol primili s igračem manje na ledu nakon tri minute i jedne sekunde igre u njoj. U 28.je minuti, ponovno nakon primljenog gola s igračem manje, bilo već 4-0 za vodeću momčad EBEL lige, koja je ovom pobjedom zacementirala prvo mjesto i nositeljsku poziciju uoči doigravanja. Između golova s igračem manje, primili su igrači Martyja Raymonda još dva gola s izjednačenim snagama na ledu.

Trznuli su se pretkraj druge trećine, pa su golovima Vjačeslava Truhna i Andyja Serticha unutar samo 38 sekundi igre u 34. minuti smanjili na 4-2. Pokušavali su dodatno se približiti domaćinima u završnici treće trećine, no Justin Keller je minutu i 22 sekunde prije kraja ubacio pak u praznu mrežu za konačnih 5-2.

Gol i asistenciju za pobjedničku je momčad upisao bivši "medvjed" Mike Oulette, drugi najučinkovitiji napadač lige.

U zagrebačkim dvobojima protiv njima najbližih rivala, Red Bull Salzburga i Albe Volan, Medveščakovi će hokejaši u nedjelju i utorak braniti drugo mjesto na ljestvici.

EBEL liga, skupina A, 8. kolo:

Linz - Medveščak 5-2

Olimpija - Alba Volan 3-5

Red Bull Salzburg - Klagenfurt 2-1

Redoslijed: 1. Linz 16 bodova, 2. Medveščak 12, 3. Alba Volan 10, 3. Red Bull Salzburg 9, 5. Olimpija 8, 6. Klagenfurt 5


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.