Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Balakov top-kandidat za trenera Herthe?

Balakov top-kandidat za trenera Herthe?

Njemački su se mediji u utorak navečer raspisali o Hajdukovu treneru Krasimiru Balakovu kao najozbiljnijem kandidatu za nasljednika Michaela Skibbea na klupi berlinske Herthe.

Najčitaniji od svih europskih dnevnih novina, Bild, navodi da je sportski direktor berlinskoga nogometnog Bundesligaša Michael Preetz u utorak tijekom dana razgovarao s bugarskim trenerom i ponudio mu radno mjesto.

Bio je trener Hajduka drugi po redu kandidat za posao kojeg je sportski direktor nazvao nakon Thomasa Dolla.

Bild izvještava da je sretna okolnost za Herthu što je Hajduk u financijskim problemima i što je zbog toga Balakovu skresana plaća. To njegovu odštetnu klauzulu u ugovoru koji mu vrijedi do 30. lipnja 2013. godine čini, kako navodi Bild, prilično povoljnijom no što je bila.

Uz Balakova, kao izgledni se kandidat u utorak također pojavio Holger Stanislawski, nedavno otpušteni trener Hoffenheima, no Balakov je, tvrdi Bild, ozbiljniji kandidat. Klubu iz glavnog grada imponira njegova igračka biografija i trenerska radna etika, a pogotovo činjenica što je najbolji nogomet karijere igrao u Stuttgartu.

Za njemački je Sky Sport Balakov izjavio da se ne želi izjašnjavati o navodnoj Herthinoj ponudi i da ima važeći ugovor sa splitskim klubom. Da transfer možda ipak nije toliko izvjestan, potvrdio je za istu kuću i Balakovljev menadžer Fali Ramadani.

- Razgovarao sam s Krasimirom u ponedjeljak navečer i potvrdio mi je da ga iz Herthe nisu zvali. Ne vidim zašto bi mi to tajio.

Nakon pet nanizanih poraza u 2012. godini Herthino je čelništvo u nedjelju dalo otkaz Michaelu Skibbeu samo 43 dana nakon što je s njim potpisalo dvoipogodišnji ugovor.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.