Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Hertha želi spustiti odštetu za Balakova na 300.000 eura

Hertha želi spustiti odštetu za Balakova na 300.000 eura

Trener Hajduka Krasimir Balakov (45) i dalje je prvi kandidat za klupu Herthe, tvrdi u petak Bild. Iako se u četvrtak spominjao i Nizozemac Andries Jonker, najtiražniji njemački dnevnik navodi da je bugarski stručnjak još uvijek glavni favorit.

Problem je, međutim, i dalje odšteta od 1.2 milijuna eura koliko navodno traži Hajduk.

"Može li si Herthin direktor Michael Preetz dozvoliti još jednu milijunsku pogrešku", pita se Bild, podsjećajući da je berlinski klub u prosincu isplatio 500.000 eura otpremnine bivšem treneru Markusu Babbelu, a potom je nakon mjesec i pol otpustio njegova nasljednika Michaela Skibbea koji je ukupno, s odštetom, plaćom i otpremninom, koštao tek nešto manje od milijun eura.

"Nitko pritom ne zna ni je li Balakov pravi trener. U Bundesligi nikad nije bio prvi trener, tek je od 2003. do 2005. bio pomoćnik u Stuttgartu", navodi u nastavku Bild.

Preetz je navodno razgovarao s Balakovim telefonski. Bugarin je, piše njemački dnevnik, zainteresiran, a Preetz traži način kako da spusti odštetu na 300.000 eura, što je također velik novac za Herthu čiji minus iznosi oko 34 milijuna eura.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.