Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Nastavak Bayernove gostujuće agonije

Bundesliga: Nastavak Bayernove gostujuće agonije

U 24. kolu njemačke nogometne lige Bayer je u derbiju pred vlastitim navijačima svladao Bayern s 2-0, te dodatno ugrozio šanse minehnskog sastava u borbi za naslov.

U 2012. godini Bayern u Bundesligi i Ligi prvaka još nije osjetio slast pobjede na strani, a nakon poraza u Mönchengladbachu, te remija u Hamburgu i Freiburgu, bez pogotka i bez boda ostali su i na gostovanju kod „apotekara". Juup Heynkess je utakmicu započeo s Frankom Riberyjem na klupi budući je Francuz iz prijateljskog reprezentativnog ogleda s Njemačkom donio lakšu ozljedu, a već uobičajeno u pričuvi su bili i hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić. Zbog ozljede zarađene u prijateljskom ogledu sa Švedskom Vedran Ćorluka nije bio u kadru domaćina, a u dosta izjednačenoj utakmici golovi su postignuti u nastavku.

Prvo je u 79. minuti, nakon velike greške vratara „Bavaraca" Manuela Neuera koji je krivo procijenio ubačaj s desne strane i „zaplivao" za loptom, Derdiyok na drugoj vratnici uspio dohvatiti istu, te ju vratiti u sredinu gdje Kiesslingu nije bilo teško poentirati, a točku na i stavio je Bellarabi u smiraj susreta. Trener Bayerna ubacio je od 61. minute u igru i Riberyja, ali je pritom i izvadio najboljeg strijelca Gomeza (!?), da bi desetak minuta kasnije ukazao priliku i Oliću, no na Bay-Areni ovaj puta ništa nije pomagalo.

Od borbe za naslov, čini se, polako se oprašta i Schalke koji je na gostovanju kod „fenjeraša" Freiburga, u čijem sastavu niti na klupi nije bilo Ivana Santinija, poražen 2-1. Poslije remija s Bayernom (0-0), pobjedom nad Schalkeom Freiburg radi vrlo dobar posao za Borussiju Dortmund. Nadu gostima iz Gelsenkirchena u 72. minuti nakratko je kod minusa od dva gola, probudio Finac Pukki koji je minutu po ulasku u igru postigao 300. bundesligaški pogodak za Schalke s Huubom Stevensom na klupi. Međutim, drugi žuti odnosno crveni karton Papadopoulosa u 87. minuti onemogućio je goste u završnom pritisku za izjednačenje.

Mario Mandžukić konačno je odigrao cijelu utakmicu za Wolfsburg koji je uzeo bod na gostovanju kod Kaiserslauterna odigravši 0-0, a isto su učinili Ivo Iličević i Mladen Petrić u još jednom teškom domaćem porazu HSV-a u nastavku sezone. Naime, nakon što ih je dortmundska Borussija u prvom proljetnom kolu isprašila s 5-1, s uvjerljivih 4-0 sada ih je torpedirao Stuttgart.

Goste je u vodstvo u 23. minuti vrlo dobrim solo-prodorom i udarcem doveo bosanskohercegovački reprezentativac Vedad Ibišević, a potom je iz dva opravdano dosuđena jedanaesterca susret na gostujuću stranu prelomio Srbin Zdravko Kuzmanović. Potvrdu debakla domaćina naznačio je napadač HSV-a Guerrero zaradivši izravno isključenje u 54. minuti, a Stuttgart je brojčanu nadmoć kapitalizirao u 90. minuti pogotkom najefikasnijeg igrača lige u ovoj kalendarskoj godini, Austrijanca Martina Harnika, kojem je ovo bio osmi prvenstveni zgoditak u zadnjih pet susreta.

Australac Rukavytsya prekinuo je golgeterski post Herthe koji je trajao 430 minuta, a njegov pogodak u 63. minuti donio je tri boda Berlinčanima protiv Werdera, te prvu pobjedu nakon sedam poraza u prvenstvu i kupu. Hertha je sada skočila jedno mjesto iznad crte opstanka, a dodajmo da je Andre Mijatović dvoboj gledao s klupe do 82. minute, te da je četiri minute kasnije zaradio žuti karton.

U preostalom ogledu Hannover je pomalo neočekivano ispustio pobjedu pred vlastitim navijačima protiv slabašnog Augsburga koji bi se lako nakon samo jedne sezone u elitnom razredu njemačkog nogometa mogao vratiti u drugu ligu. Nakon ranog vodstva gostiju preko Bellinghausena, domaći su okrenuli rezultat pogocima Hagguija i Dioufa, no u završnici je jedan start Schulza u svom kaznenom prostoru sudac okarakterizirao prekršajem za najstrožu kaznu, a sumnjivi jedanaesterac u 2-2 je pretvorio Callsen-Bracker.

Kasnije igraju Borussija Dortmund i Mainz.

Bundesliga, 24. kolo:

Bayer Leverkusen - Bayern 2-0 (Kiessling 79, Bellarabi 90)
Freiburg - Schalke 2-1 (Freiss 18, Caligiury 66-11m / Pukki 72)
Hannover - Augsburg 2-2 (Haggui 33, Diouf 69 / Bellinghausen 12, Callsen-Bracker 89-11m)
Hertha - Werder 1-0 (Rukavytsya 63)
HSV - Stuttgart 0-4 (Ibišević 23, Kuzmanović 31-11m, 47-11m, Harnik 90)
Kaiserslautern - Wolfsburg 0-0


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.