Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

HSV se žali na kaznu Guerreru

HSV se žali na kaznu Guerreru

Iz HSV-a su se odlučili žaliti na kaznu od osam utakmica suspenzije njihovom napadaču Paulu Guerreru zbog brutalnog prekršaja nad Svenom Ulreichom, vratarom Stuttgarta, koji se zbio prošle subote u 24. bundesligaškom kolu.

Peruanski reprezentativac jurio je za Ulreichom kod korner-zastavice, u utakmici koju je njegov HSV izgubio 4-0, te ga je, dok je ovaj gradio loptu da izađe van, klizećim startom (đonom) pogodio u gornji dio noge, i to bez ikakve namjere da dođe do lopte.

- Ne branim takvu grubu igru, ali kada sam usporedio prekršaje Herthinog Ottla nad Stuttgartovim Hajnalom, nisam vidio neku razliku. Ottl je dobio tri utakmice suspenzije, a Guerrero pet utakmica više. Meni je to neobjašnjivo - komentirao je HSV-ov sportski direktor Frank Arnesen, uz dodatak:

- Ono što je Paul učinio nije lijepo. Sigurno ćemo ga kazniti. Iznos kazne tek treba biti određen.

Osam utakmica suspenzije najteža je bundesligaška kazna u posljednje četiri godine. Identično je kažnjen Vragel da Silva (Cottbus) nakon udarca laktom Gaetana Krebsa (Hannover) u prosincu 2007. godine.

Sreća za Guerrera je što se Ulreich nakon starta izvukao bez ozljede, a peruanski napadač ispričao se naknadno svojoj "žrtvi" putem telefona.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.