Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Mijatović: Dodat ću gasa, želim natrag u početnih 11

Mijatović: Dodat ću gasa, želim natrag u početnih 11

Proteklog vikenda nogometaši berlinske Herthe prekinuli su negativan niz od 12 uzastopnih utakmica bez pobjede. U 24. bundesligaškom kolu savladali su na domaćem travnjaku Werder 1-0, a momčadski kapetan Andre Mijatović ušao je u igru tek u 83. minuti.

Bivši stoper Rijeke i Dinama, te inače standardni Herthin igrač dolaskom je Otta Rehhagela preselio na klupu, ali ističe da je to bilo samo privremeno.

- Svi žele igrati, očito. Ali važno je da prihvaćamo trenerove odluke. Neću praviti frku oko toga, ja sam momčadski igrač i obavljat ću svoje dužnosti kao kapetan - rekao je u razgovoru za bz-berlin.de.

Da li ste bili iznenađeni trenerovom odlukom?

- Rekao mi je da bi mogao napraviti poneku izmjenu i morao sam ju prihvatiti. Važno je da imamo mir u momčadi i klubu.

Ali stalnim boravkom na klupi ne biste bili zadovoljni...

- Naravno da ne. Dat ću gasa, staviti pod pritisak svoje suigrače i nametnuti se. Želim natrag svoje mjesto u početnih 11.

Da li se i dalje osjećate kao kapetan?

- Naravno! I dalje sam kapetan ove momčadi. Trener je tako odlučio, mi smo pobijedili, tako da je sve u redu. Ali ušao sam s klupe, pa i ja imam zasluge u pobjedi.

Koliko je važna bila pobjeda nakon 12 utakmica bez trijumfa?

- Vrlo važna, posebice mentalno. Bio je to čin oslobođenja i ponosan sam na momčad. Ali bio je to samo mali korak. Imamo samo bod fore u borbi za opstanak.

Koliko je u tom kontekstu važna sljedeća utakmica protiv Kölna?

- Užasno važna. Köln je direktan suparnik i želimo pobjedu. Ali odsad pa na dalje svaka je utakmica za nas finale. Ako potegnemo svi zajedno ostvarit ćemo naš cilj i ostati u prvoj ligi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.