Sport

Nogomet, Primera

Primera: Hat-trick Uchea za visoku pobjedu Espanyola

Primera: Hat-trick Uchea za visoku pobjedu Espanyola

U prve dvije utakmice nedjeljnog programa 27. kola Primere domaći su nogometaši osvojili po tri boda. Espanyol je razbio Rayo s 5-1, a pozitivnu seriju nastavio je i Simeoneov Atletico protiv Granade s 2-0.

Za jubilarni 10. gostujući poraz Granade u 27. kolu pobrinule su se trupe argentinskog stručnjaka Diega Simeonea pod čijom palicom madridski Atletico igrao kao preporođen. Od Simeoneovog dolaska na kormilo momčadi Atletico je izgubio samo od Barcelone koja je slavila kontroverznim pogotkom Messija iz slobodnog udarca dok se još postavljao živi zid.

Novaka u ligi Atletico je na Vicente Calderonu nadigrao s po jednim pogotkom u svakom poluvremenu, a nakon što je Miranda zabio u 38. minuti potvrdu pobjede domaćina odradio je Kolumbijac Falcao svojim 16. ligaškim golom ove sezone. Posao je u završnici domaćima olakšao gostujući veznjak Henrique zaradivši izravan crveni karton u 83. minuti.

Rayo Vallecano je u zadnjih pet prvenstvenih utakmica četiri puta slavio, a poraženi su jedino od Reala, no uraganski početak Espanyola potpuno ih je obezglavio pa je već u 22. minuti bilo 3-0, a do kraja prvog dijela 4-0. U nastavku je prvo iskusni Raul Tamudo postigao pogodak klubu u kojem je proveo veliki dio karijere i smanjio na 4-1, a potom je u 68. minuti svojim trećim zgoditkom na susretu Nigerijac Uche Kalu zaokružio petardu u mreži gostiju.

Uche je kao slobodan igrač u siječnju stigao iz suspendiranog i relegiranog švicarskog Xamaxa, vrativši se u Espanyol nakon 10 sezona...

Primera, 27. kolo:

Atletico Madrid - Granada 2-0 (Miranda 38, Falcao 90+1)

Espanyol - Rayo Vallecano 5-1 (Uche 4, 45, 68, Coutinho 10, 22 / Tamudo 54)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.