Sport

Taekwondo

Ana Zaninović zlatna u Gentu

Ana Zaninović zlatna u Gentu

Marina Sumić bila je brončana, a Antonija Žeravica, Tin Solenički i Dean Šarčević brončani

Na jakom međunarodnom A turniru u belgijskom Gentu prvog dana natjecanja Hrvatska seniorska taekwondo reprezentacija osvojila je pet medalja u konkurenciji 1076 natjecatelja među kojima je i 30 nacionalnih timova.

Najbolja hrvatska sportašica u izboru HOO-a u 2011. godini Ana Zaninović osvojila je zlatno odličje, Marina Sumić bila je brončana, a Antonija Žeravica, Tin Solenički i Dean Šarčević brončani.

Odlična je to najava skorašnjeg europskog prvenstva koje starta početkom svibnja u Manchesteru, ali i olimpijskih igara na kojima će sestre Zaninović nastupiti kao prve hrvatske blizanke na Igrama, a koje ove godine pokazuju izvrsnu formu i konstantno osvajanje medalja od US Opena, Dutch Opena pa do Belgium Opena. Riječ je o tri najjača turnira u ovoj godini, uz German Open, na kojima je ukupno nastupilo četiri tisuće boraca.

Ana je nakon pet dominantnih pobjeda u Eindhovenu nastavila niz sa četiri glatke pobjede i u Gentu. Australku Marton je pobijedila sa 11:6, Švicarku Bezzolu 9:5, Poljakinju Agatu 12:0, a Tajlanđanku Brown sa 9:1 za ukupnih 41:12 u kategoriji do 53 kilograma. Pridodamo li tome i fantastičan 54:7 omjer bodova u Eindhovenu dolazimo do impresivne bodovne razlike 95:19 na posljednja dva turnira, a prema najavama Tonija Tomasa vrhunac forme trebala bi dostići tek u Londonu na olimpijskom tatamiju.

Svjetska viceprvakinja Marina Sumić na putu do srebra u kategoriji do 62 kilograma svladala je čak tri hrvatske taekwondoašice, Marinu Šapinu 9:1, Nives Ambruš 10:1 i Antoniju Žeravicu 3:2 da bi na koncu finale izgubila od Park Mi Young sa 3:6. Od reprezentativaca vesele još tri bronce jer je Belgija praktično posljednja međunarodna provjera uoči prvenstva starog kontinenta. Drugog dana natjecanja na tatami izlazi još dosta hrvatskih aduta, Lucija Zaninović, Martina Zubčić, Petra Matijašević, Stipe Jarloni…., tako da bi Hrvatska i ovog puta mogla biti u samom vrhu ukupnog poretka među toliko nacionalnih timova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.