Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Bundesliga: Novi porazi Kölna, Herthe i Augsburga

Bundesliga: Novi porazi Kölna, Herthe i Augsburga

U Bundesligi su u utorak odigrane prve četiri utakmice 30. kola. Ipak, sve je to predigra za ono što će se dogoditi u srijedu navečer, kada u Dortmundu igraju vodeća Borussija i drugoplasirani Bayern.

U kvalitativno najjačoj utakmici večeri Werder i Borussija iz Mönchengladbacha su u Bremenu odigrali bez pobjednika (2-2). Nije se Werder uspio revanširati ovom suparniku za težak poraz u prvom dijelu sezone kada je Borussija slavila sa čak 5-0.

S obzirom na razvoj situacije u današnjem ogledu Werder može biti sretan što je uzeo i bod. Naime, već u 27. minuti je domaćin ostao s igračem manje kada je opasni start napravio Poljak Boenisch. Iako je Werder u tom trenutku vodio s 1-0, golom Rosenberga u 18. minuti, Borussija je počela diktirati tempo i samo se čekala materijalizacija bolje igre. Mike Hanke je s dva pogotka početkom drugog dijela (52. i 66.) okrenuo rezultat na stranu gostiju, ali je Naldo u 74. uspio izjednačiti.

Do kraja je Borussija bila bolja, pogodili su gostujući igrači i vratnicu pri samom kraju ogleda, ali je ostalo 2-2.

U svojim borbama za opstanak korake unatrag su napravili i Köln i Hertha i Augsburg.

Mainz je razbio Köln s 4-0, a za goste je od 56. minute igrao hrvatski nogometaš Mato Jajalo. Cijela je priča završila za nešto više od pola sata kada je domaćin već vodio 3-0.

Na utakmici Hertha - Freiburg (1-2) gotovo sve zanimljivo je napravio češki igrač Herthe Roman Hubnik. Na žalost domaćih navijača, više je radio na štetu svoje momčadi. Prvo je zabio autogol, pa grdno pogriješio kod drugog, a u 81. je uspio tek smanjiti na končanih 2-1. Hertha je samo u završnici imala dvije-tri sjajne šanse, ali ostalo je za njih gubitničkih 1-2. Za goste je, u nadoknadi ogleda, u igru ušao Hrvat Ivan Santini.

I na kraju, Stuttgart je pobijedio kod Augsburga 3-1, makar je već u petoj minuti primio gol iz penala. No, da su u formi igrači Stuttgarta su pokazali u nastavku meča. Između ostalih, strijelci su bili Martin Harnik (16. gol u sezoni) i Vedad Ibišević (13. gol u sezoni).

Bundesliga, 30. kolo:

Werder - Borussia (M) 2-2 (Rosenberg 18, Naldo 74 / Hanke 52, 66)

Mainz - Köln 4-0 (Polanski 19-ag, Zidan 31, Müller 37, Szalai 54)

Hertha - Freiburg 1-2 (Hubnik 81 / Hubnik 7-ag, Freis 67)

Augsburg - Stuttgart 1-3 (Rafael 5-11m / Tasçi 24, Harnik 34, Ibišević 84)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.