Sport

Jedrenje

EP klase Zvijezda: Arapov i I. Mišura sedmi

EP klase Zvijezda: Arapov i I. Mišura sedmi

Sedmo mjesto za Matu Arapova i Ivana Mišuru, te osmo za Marina Mišuru i Tonka Baraća na Europskom prvenstvu klase Zvijezda koje se ovoga tjedna jedrilo u talijanskom San Remu.

Izvrsni su to rezultati naših posada samo dva tjedna uoči Svjetskog prvenstva koje nosi zadnje olimpijske norme za Weymouth 2012. Ako pridružimo ovim rezultatima i jako dobar nastup Marina i Dana Lovrovića prije deset dana na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci, imamo itekako temelja za optimizam uoči završnih olimpijskih kvalifikacija za klasu Zvijezda. Samo su četiri mjesta preostala u ovoj disciplini, bit će jako teško, no naše su sve tri posade spremne pokušati se izboriti s tim izazovom. Podsjećamo, nažalost, u San Remu se ozlijedio Ante Šitić, flokist Mate Arapova, kojeg je ovom prigodom zamijenio Ivan Mišura, dok će na sljedeće dvije regate, uključujući SP, s Matom jedriti Siniša Mikuličić.

Europsko prvenstvo u San Remu završilo je danas s petim plovom, ponovno u vrlo teškim uvjetima za jedrenje, kažu jedriličari u uvjetima koji su bili ispod granice regularnosti. Među 67 posada zlato su osvojili Poljaci Kusznierewicz/Zycki, koji su vodili od prvog dana natjecanja. Srebrni su Šveđani Loof/Salminen, a brončani Norvežani Melleby/Pedersen.

Moćna flota Zvijezda se seli u francuski Hyeres, gdje 22. travnja počinje regata Svjetskog kupa. Na istom mjestu početkom svibnja na programu je i to odlučujuće Svjetsko prvenstvo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.