Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: City nadigrao United i preuzeo vodstvo na ljestvici

Premiership: City nadigrao United i preuzeo vodstvo na ljestvici

Sasvim su zasluženo nogometaši Manchester Cityja pobijedili gradskog rivala Uniteda 1-0 u posljednjoj utakmici 36. premierligaškog kola, te se vratili na prvo mjesto dva kola prije kraja natjecanja.

Stoper i kapetan domaće momčadi, belgijski reprezentativac Vincent Kompany, zabio je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena jedini pogodak na utakmici pogodivši glavom nakon ubacivanja Davida Silve iz kornera s desne strane. Silvi je to bila 14. ovosezonska premierligaška asistencija i prvi je asistent lige, dok je Cityju to bio 14. ovosezonski pogodak nakon kornera, što je najbolji učinak među premierligaškim klubovima.

Bili su igrači Roberta Mancinija u svakom pogledu bolja momčad od one Sir Alexa Fergusona, koja nije uputila niti jedan jedini udarac u okvir gola Joea Harta. Dogodilo se to "crvenim vragovima" prvi put u Premierligi nakon utakmice protiv Arsenala 16. svibnja 2009. godine. Prema golu Unitedovi su nogometaši pucali svega četiri puta.

S druge strane, City je uputio na gol Davida De Gee 15 udaraca, od čega tri u okvir gola.

Tijekom svih 90 minuta Fergusonova je momčad bila zabrinjavajuće nedostojan suparnik moćnijemu domaćem sastavu, te stoga osam prosutih bodova prednosti u četirima posljednjim kolima, koliko je United imao viška u odnosu na City, uopće ne treba čuditi.

Začudilo je to svejedno škotskog menadžera gostujuće momčadi, koji se u 76. minuti utakmice žestoko verbalno sukobio s kolegom Mancinijem na pola puta između trenerskih klupa. Njihovi su ih suradnici uspjeli primiriti, a Ferguson je nakon utakmice ipak otišao stisnuti ruku suparničkom treneru.

Dva kola prije kraja City je na vrhu ljestvice, bodovno poravnat s Unitedom. Budu li bodovna stanja jednaka i na kraju sezone, naslov će pripasti "građanima".

U posljednjim dvama kolima City najprije gostuje kod Newcastlea, a potom dočekuje QPR. United najprije dočekuje Swansea, a potom ide u goste Sunderlandu.

Premiership, 36. kolo:

Manchester City - Manchester United 1-0 (Kompany 45+1)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.