Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Magath prekasno prepoznao tandem Mandžukić-Helmes

Magath prekasno prepoznao tandem Mandžukić-Helmes

Novo tiskano izdanje njemačkog dvotjednika Kickera donosi tekst u kojem se kritički dotiče trenera Wolfsburga Felixa Magatha.

Naime, stručnjaka čuvenog po strogom, diktatorskom režimu kritizira se da je prekasno uoči potencijal napadačkog tandema Marija Mandžukića i Patricka Helmesa, igrača koji su obojica ugovorno vezani s "vukovima" do 2014. godine, ali njihova budućnost u klubu, kako se navodi, "nije sigurna".

Zanimljiv je statistički podatak da su u ukupno 1040 minuta koliko su zajedno proveli na travnjaku ove sezone Mandžukić i Helmes svaki, u hokejaškom terminu, upisali po 11 poena (golovi + asistencije). Helmes je pritom zabio 10 golova i jednom asistirao, dok je Mandžukić uknjižio u tom periodu četiri gola i sedam asistencija, od kojih su sve bile upravo za Helmesa.

Mandžukić je ove sezone s 12 golova najbolji strijelac "vukova", a pridodaju li se tu njegovih devet asistencija uvjerljivo je najefikasniji igrač kluba. Stoga ne čudi želja klupskih čelnika ali i navijača da ga se zadrži.

"Na posteru koji je u srijedu visio na putu na Volkswagen Areni stajao je Mandžukić nasmiješenog lica, a ispod je stajala poruka hrvatskom napadaču na njegovom rodnom jeziku: 'Molim te ostani u Wolfsburgu. Puno sreće i uspjeha na Europskom prvenstvu'," stoji u tekstu Kickera, uz dodatak kako je prošlog vikenda u Wolfsburgu bio Mandžukićev agent Ivan Cvjetković koji je nakon susreta protiv Werdera razgovarao sa šefom "vukova" Martinom Winterkornom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.