Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Tottenhamu tek bod, kontroverzni Cisse junak QPR-a

Premiership: Tottenhamu tek bod, kontroverzni Cisse junak QPR-a

Nogometaši menadžera Harryja Redknappa su unatoč remiju protiv Aston Ville ostali na mjestu koje ih dogodine vodi u kvalifikacije Lige prvaka, ponajviše zahvaljujući porazu Newcastlea od Cityja.

Tottenham nije uspio iskoristiti kiks Arsenala, koji je u subotu kao domaćin odigrao tek 3-3 s Norwichem, te je remijem kod Aston Ville ostao na 4. mjestu Premier lige. "Spursima" je na ruku išao poraz Newcastlea od vodećeg sastava prvenstva Manchester Cityja 2-0, tako da su ipak ostali ispred "svraka" u utrci za to posljednje mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka dogodine. Tottenham uoči posljednjeg kola ima bod prednosti ispred Newcastlea.

Ciaran Clark zabio je za vodstvo "svraka" u 35. minuti utakmice, a konačnih 1-1 postavio je Togoanac Adebayor s bijele točke u 62., i to 13 minuta nakon što su "spursi" ostali s igračem manje. Danny Rose zaradio je izravni crveni karton zbog preopasnog starta.

Velika bitka vodi se za 17. mjesto, posljednje koje ne vodi u niži rang natjecanja. Bolton je izgledao kao da će isplivati iz te zone, te u nju gurnuti QPR, ali se u samoj završnici utakmica u kojima su igrale dvije spomenute momčadi sve okrenulo u korist QPR-a.

Bolton je kod kuće imao 2-1 protiv West Bromwicha, ali je džoker s klupe James Morrison zabio za konačnih 2-2 u posljednjoj minuti susreta, a samo minutu ranije je QPR poveo pogotkom Djibrila Cissea kod kuće protiv Stoke Cityja. Recimo da je Cisse bio aktivan u svih sedam utakmica u koliko je nastupio od svog dolaska u londonsku momčad. Pet je puta bio strijelac i dva je puta zaradio crveni karton. Rezultatskih promjena na obje utakmice više nije bilo pa je sada QPR 17. s dva boda više od Boltona.

Fulham je u rezultatski nebitnoj utakmici s 2-1 kod kuće slavio protiv Sunderlanda. Pogotke za Fulham zabili su Clint Dempsey odnosno Moussa Dembele, dok je jedini pogodak za goste postigao Phil Bardsley.

Everton je kod Wolvesa odigrao utakmicu bez pogodaka, a za goste je Nikica Jelavić odigrao cijeli susret.

PremierSHIP, 37. kolo:

Wolves - Everton 0-0

Aston Villa - Tottenham 1-1 (Clark 35 / Adebayor 62-11m)

Bolton - West Bromwich 2-2 (Petrov 24-11m, Jones 72-ag / Brunt 75, Morrison 90)

Fulham - Sunderland 2-1 (Dempsey 12, Dembele 35 / Bardsley 34)

QPR - Stoke City 1-0 (Cisse 89)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.