Sport

Nogomet, Le Championnat

Girard: Zasluženo smo osvojili naslov

Girard: Zasluženo smo osvojili naslov

Trener novog francuskog nogometnog prvaka Rene Girard bio je presretan nakon prvog klupskog naslova u povijesti Montpelliera, ali istovremeno i veliki gospodin kada je imao samo lijepe riječi za mrskog rivala - PSG.

- Mislim da smo zasluženo uzeli naslov u sezoni u kojoj smo i mi i PSG igrali sjajan nogomet. Svaka čast i njima na ostvarenom uspjehu - rekao je trener prvaka.

Iako je Montpellieru bio dovoljan i bod za naslov u posljednjem kolu protiv već otpisanog Auxerrea (u gostima), John Utaka svojim se dvama pogocima pobrinuo se da njegov klub upiše sva tri i bezbrižno dočeka finiš utakmice koja je dva puta bila prekidana zbog nereda domaćih navijača.

Naime, kako je Auxerre još prije posljednjeg kola preselio u 2. ligu, domaći navijači odlučili su izraziti svoje nezadovoljstvo bacanjem teniskih loptica i toaletnog papira na travnjak. Sudac Said Ennjimi je dva puta prekidao utakmicu i slao igrače u svlačionicu, pa je ista završila 40-ak minuta nakon one između Lorienta i PSG-a (2-1 pobjeda Parižana) koja je također bila bitna u borbi za naslov prvaka.

Čuvar mreže Montpelliera Geoffrey Jourden također nije mogao sakriti svoje zadovoljstvo osvojenim naslovom.

- Nevjerojatan kraj sezone. Ne mogu ni zamisliti kakav ćemo doček imati kod kuće. No, nije nam bilo lako. Susret je prekidan četiri puta, dva puta smo išli u svlačionicu, ali ostali smo koncentrirani. Sada idemo na zaslužene praznike - zaključio je Jourden.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.