Sport

Košarka, NBA

Tijelo prvi put izdalo Jamesa, Amerikanci shvatili da je samo čovjek

Tijelo prvi put izdalo Jamesa, Amerikanci shvatili da je samo čovjek

Pet i pol minuta prije kraja četvrte utakmice finala doigravanja za NBA prvaka najdominantnije je tijelo u ligi prvi put zakazalo: od grčeva u lijevoj nozi LeBron James nije mogao samostalno otići do klupe.

- Želio sam odšetati do klupe, no moje mi noge nisu dopustile. U osnovi, noge vas jednostavno iznevjere, otkažu, i ne možete učiniti apsolutno ništa glede toga - izjavio je nakon utakmice 27-godišnji košarkaš Miami Heata, najbolji igrač NBA lige ove sezone koji je novim sjajnim učinkom (26 koševa, 12 asistencija, 9 skokova), doveo svoju momčad do treće pobjede (104-98) nad Oklahoma City Thunderom u četvrtoj utakmici serije.

- LeBron jest nakaza, čudo prirode. Ipak je ljudsko biće - dodao je Jamesov suigrač Udonis Haslem.

Nakon što su ga suigrači sredinom posljednje četvrtine iznijeli s parketa na klupu, iz liječničke su se službe bacili na Jamesovu lijevu nogu kako bi ga čim prije osposobili za povratak.

Šepajući se LeBron ubrzo vratio na parket, te dvije minute i 51 sekundu prijek kraja utakmice pogodio presudnu tricu za vodstvo 97-94. Nije izdržao dugo: 55 sekundi prije kraja ponovno je posrnuo i više nije mogao nastaviti igru. Posao je dovršio često podcjenjivani Miamijev playmaker Mario Chalmers, koji je zabio pet posljednjih Miamijevih koševa, te pogodio oba slobodna bacanja 13.8 sekundi do kraja za nedostižnih 103-98. Završio je utakmicu s 25 poena.

Osim iscrpljenosti LeBron James, međutim, nema drugi problem. To znači da bi spreman trebao dočekti petu utakmicu serije u četvrtak u Miamiju, kojom bi domaća momčad mogla riješiti pitanje osvajača naslova u sezoni 2011/12.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.