Sport

Nogomet, Euro 2012

Balotelli pogotke posvetio majci, a u nedjelju ga gleda i otac

Balotelli pogotke posvetio majci, a u nedjelju ga gleda i otac

Junak Italije u sinoćnjoj (četvrtak) pobijedi "azzurra" protiv Njemačke (2-1) u polufinalu Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, Mario Balotelli, okarakterizirao je svoj nastup najboljim u dosadašnjoj karijeri.

Tamnoputi Talijan postigao je dva sjajna pogotka u prvom dijelu utakmice kojima je pogurao svoju reprezentaciju prema finalu i ogledu protiv Španjolske. Iako često kritiziran od strane većine zbog nepodopština na i izvan travnjaka, Balotelli je protiv "elfa" pokazao sav svoj talent i kvalitetu, a dva je pogotka posvetio svojoj majci.

- Ovo je najbolja večer moje karijere, ali nadam se da će nedjeljna biti još i bolja. Oba pogotka posvećujem svojoj staroj majci (koja ga je posvojila) koja je bila večeras na stadionu. Presretan sam jer sam želio zabiti za nju. U nedjelju će i moj otac biti ovdje. I tada želim zabiti - rekao je Balotelli koji će po drugi puta na ovom prvenstvu igrati protiv Španjolske.

- Ne moramo se bojati Španjolaca. Znamo kako treba s njima i znamo kako ih možemo pobijediti. Morat ćemo biti strpljivi jer oni vole odigravati jako puno dodavanja. No, znamo da ih možemo pobijediti - smatra napadač Manchester Cityja.

Balotelli (21) je s dva pogotka Njemačkoj došao na vrh ljestvice strijelaca Europskog prvenstva, zajedno s još nekolicinom igrača koji također imaju po tri zgoditka.

- Najbolji strijelac turnira? Vidjet ćemo. Volio bih zabiti u finalu. No nije me briga koliko ću dobro odigrati u finalu ako Italija osvoji naslov - zaključio je.

Finalna utakmica Eura na rasporedu je u nedjelju, u Kijevu, s početkom u 20.45. Prva utakmica Španjolske i Italije, u 1. kolu skupine C, završila je rezultatom 1-1.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.