Sport

Nogomet, Euro 2012

Pirlo: Italija ne može parirati jedino Španjolskoj

Pirlo: Italija ne može parirati jedino Španjolskoj

Veznjak Juventusa i po mnogima najbolji pojedinac u redovima talijanske nogometne reprezentacije na Euru Andrea Pirlo, smatra da je jedino Španjolska superiorna momčad u odnosu na "azzurre".

Pirlo je u razgovoru za Gazzettu dello Sport izrazio svoje zadovoljstvo nastupom Italije na Europskom prvenstvu priznavši pritom da je Španjolska u finalu bila bolji takmac.

- Španjolska je možda i jedina reprezentacija kojoj Italija ne može parirati u pogledu kretanje lopte u igri. No, odigrali smo veliki turnir sve do finala gdje nismo bili u stanju parirati suparniku. Ne bih želio govoriti o svojoj ulozi na turniru jer kada se gubi, onda je poražena cijela momčad. Nema smisla isticati pojedinca - izjavio je "mozak" talijanske momčadi.

- Imali smo i dosta nesreće u tom finalu, puno problema s ozljedama, nekoliko promašenih prilika i 30 minuta igre s desetoricom. Takve ozljede nisu neuobičajene kada igrate toliko utakmica u tako kratkom vremenu, posebno nakon duge i naporne klupske sezone - smatra Pirlo koji je vrlo zadovoljan ostankom Cesarea Prandellija na izborničkoj funkciji.

- Jedino je bilo fer da on nastavi posao. Sretan sam zbog toga jer je njegov rad bio vrlo vidljiv - zaključio je 33-godišnji veznjak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.