Sport

Nogomet, Kup konfederacija

Pirlo: O ovome sam kao dijete mogao samo sanjati

Pirlo: O ovome sam kao dijete mogao samo sanjati

Talijanski nogometni reprezentativac Andrea Pirlo postigao je predivan pogodak u prvoj utakmici Kupa konfederacija protiv Meksika i to u svom 100. nastupu za "azzurre".

Igrala se 27. minuta 1. kola skupine A Kupa konfederacija, koji se od 15. do 30. ovog mjeseca održava u Brazilu, kada je Prilo s nekih 27 metara pogodio desne gornje rašlje meksičkih vrata u svom jubilarnom 100. nastupu za Italiju!

Pirlo je postao tek peti talijanski igrač s preko 100 nastupa za Italiju, ali tek prvi koji igra na vrlo zahtjevnoj poziciji veznog igrača.

- Ovo je bila prava nagrada za mene. To nije nešto što se može dogoditi svaki dan. Upisati 100. nastup, prilikom istoga zabiti i to na stadionu Maracane je nešto predivno. O ovome samo kao dijete mogao samo sanjati - rekao je Pirlo nakon susreta, koji još ne najavljuje kraj reprezentativne karijere, iako ima na leđima 34 godine.

- Sretan sam zbog 100 nastupa, ali još nisam završio. Imam neke druge planove osim osvajanja Kupa konfederacija.

Izbornik Italije Cesare Prandelli bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi, ali ne i strijelcem pobjedničkog pogotka Marijem Balotellijem. Podsjetimo, napadač Milana zabio je za pobjedu 12 minuta prije kraja, ali je pri proslavi skinuo majicu, napeo sve mišiće svog torza, te zaradio žuti karton. Za razliku od ostalih natjecanja, na Kupu konfederacija dva akumulirana žuta kartona znače suspenziju.

- Svi su već dosada vidjeli njegove mišiće, tako da bi trebao prestati skidati majicu. Razgovarali smo s Marijem o tome, no njegov temperament je očito jači od svega - rekao je Prandelli, na što je Balotelli kratko prokomentirao;

- Nisam znao za pravilo dva žuta kartona. Neću više skidati majicu.

Italija je nakon tijesne pobjede poravnata na vrhu skupine A zajedno s Brazilom, koji je dan ranije otvorio natjecanje laganom 3-0 pobjedom protiv Japana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.