Sport

Tenis, US Open

Roddick: Osjećao sam se kao dijete u parku

Roddick: Osjećao sam se kao dijete u parku

U meču osmine finala koji se zbog kiše protegnuo u dva dana, Del Potro je slavio 6-7(1), 7-6(4), 6-2, 6-4. Roddick je, sve u svemu, odigrao dobar meč, ali je Del Potro naprosto bio bolji. Upravo zbog toga, što je shvatio da se više ne može nositi s mlađima i boljima od sebe na najvišoj razini, Roddick se netom nakon proslave 30. rođendana odlučio za odlazak. Naravno, ovacije gledatelja na tribinama, tijekom i nakon meča, dirnule su Roddicka kojem je Del Potro prepustio pozornicu nakon meča...

- Prvi puta u karijeri ne znam što reći. Odakle početi? Možda od trenutka kada sam kao klinac dolazio na ovaj turnir, bio neizmjerno sretan što sjedim na tribinama, tamo gdje ste vi danas, gledao sve šampione u akciji koji su dolazili i odlazili. Uživao sam u svakoj minuti. Prošao sam put s puno uspona, s puno padova, puno lijepih trenutaka. Uživao sam vašu veliku podršku na tom putu. Znam da vam ponekad nije bilo lako pratiti me, ali puno vam hvala na svemu. Nadam se da ću se jednog dana vratiti ovdje i sve vas opet vidjeti – rekao je Roddick u intervjuu na terenu, odmah nakon meča. Pustio je koju suzu, iako ne previše. Puno više je plakala supruga Brooklyn Decker...

Roddick se, dakako, javno zahvalio svojem timu i obitelji.

- Puno hvala mami i tati, koji su tu, gore na tribinama. Koji su mi pružili svaku šansu u životu. Hvala vam. Hvala i mom timu koji je uvijek bio i bit će uz mene. Znate, ima jedna stvar koja mi olakšava priču o umirovljenju. Kad se sjetim ljudi kojima se vraćam kući. Volim vas sve i još jednom, svima hvala.

Del Potro je, pak, priznao da niti njemu nije bilo lako...

- Završnica meča, teški trenuci za njega, ali i za mene. Znam da su mu to zadnji poeni u životu. Publika je bila fenomenalna. Stvarno sam uživao u ovom meču, ali na kraju je bilo teško. Servis za meč, bio sam nervozan. Andy mi je malo olakšao priču s nekim promašajima. Sve u svemu, bio je to nevjerojatan meč – rekao je Del Potro.

Roddick je kasnije još govorio o svom oproštaju.

- Odigrati zadnjih pet gemova je bilo prilično teško. Nakon što sam izgubio servis u četvrtom setu, jedva sam mogao pogledati prema mojoj loži. Nisam znao kakve su emocije. Priznajem, osjećaji su me preplavili. Inače vrlo brzo i jasno prepoznajem stvari nakon meča, ali ovoga puta to nije slučaj.

- Znate, ovoga tjedna mi nisu bili važni niti bodovi za rang-ljestvicu, niti zarada od nagradog fonda, ovo je bilo nešto veće. Osjećao sam se kao dijete od 12 godina koje se igra u parku. To je bilo baš zabavno. Uživao sam u tome – rekao je Roddick.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.