Sport

Nogomet

Rossi: Italija već sada ima fantastične napadače

Rossi: Italija već sada ima fantastične napadače

Svakim novim nastupom talijanski nogometni izbornik Cesare Prandelli dobiva nove simpatizere. Mnogi će reći da je Prandelli na fenomenalan način podignuo jednu "mrtvu i usnulu nogometnu naciju".

Na nedavnom Europskom prvenstvu Italija je mimo svih očekivanja igrala finale i tamo ipak ostala bez odgovora na španjolsku igru. No, i drugo mjesto je bio razlog velike sreće među Talijanima, ali i dokaz da je pozitivna budućnost ispred njih.

Oduševljen s onim što Prandelli radi na izborničkom kormilu je i legendarni talijanski nogometaš, danas 55-godišnji Paolo Rossi, koji je bio zvijezda Italije kada je 1982. godine kao najbolji strijelac vodio svoju momčad do svjetskog naslova.

- Ono što se događa oko i u talijanskoj reprezentaciji je vrlo optimistično. Pogotovo bih stavio naglasak na napadače, jer sam i sam bio napadač, pa lakše mogu govoriti o tome. Stvarno mi se sviđa Mattia Destro iz Rome, sjajan je. Pa Fabio Borini koji je bio u Romi, ali otišao u Liverpool, te Napolijev Lorenzo Insigne. Jedan je bolji od drugoga - rekao je Rossi i nastavio:

- Isto tako pozorno pratim Ciru Immobilea (op.a. prošle sezone najbolji strijelac Serije B). Jako je dobro i hrabro od Prandellija što gura takve mladiće u vatru, što im daje priliku. Dobiva se dojam da ne robuje nikakvim nepisanim pravilima, već stvarno radi iskreni posao i to vrlo dobro.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.