Sport

Nogomet, Premiership

Wenger se obrušio na Chelsea zbog Clattenburga

Wenger se obrušio na Chelsea zbog Clattenburga

Menadžer engleskog nogometnog Premierligaša Arsenala, Arsene Wenger, oštro je kritizirao Chelsea zbog načina na koji je krenuo u rješavanje situacije sa sucem Markom Clattenburgom, koji je navodno rasistički vrijeđao Obija Mikela.

Francuski strateg smatra da je Chelsea krenuo u "rat" protiv Clattenburga, koji je s nekoliko velikih pogrešaka presudio derbi između Chelseaja i Manchester Uniteda (2-3), s premalo konkretnih dokaza. Wenger prije svega smatra da se takve stvari ne rješavaju javno već interno.

- Kada se ja loše ponašam za vrijeme utakmice, to rješavam u četiri oka sa sucem na kraju susreta ili dan poslije. Nikako ne kritiziram u javnosti s premalo dokaza - rekao je Wenger i nastavio.

- Nisam pobornik iznošenja takvih stvario u javnost. Jedne od najvećih stvari u sportu su tolerancija, opraštanje i objašnjenje. Mislim da bi tako trebalo i ostati - smatra Francuz.

- Može se dogoditi da se sudac loše ponese za vrijeme susreta prema nekom igraču, ali takve se stvari, ponavljam, ne rješavaju putem medija već u svlačionici ili nekoj drugoj prostoriji s četiri zida. Pa zar će nogomet postati sport koji će učiniti odvjetnike bogatašima? - zaključuje Wenger.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.