Sport

Nogomet, Premiership

Ramires i dalje uvjeren u rasizam Clattenburga, Chelsea ne nudi ispriku

Ramires i dalje uvjeren u rasizam Clattenburga, Chelsea ne nudi ispriku

Brazilski nogometaš Chelseaja Ramires i dalje je uvjeren da je sudac Mark Clattenburg na rasnoj osnovi uvrijedio njegovog suigrača Johna Obija Mikela, unatoč činjenici što je londonski klub javno "požalio" zbog cijele afere.

Chelsea je u priopćenju za medije obznanio da žali što je nastala cijela afera, koja je Clattenburgu i njegovoj obitelji prouzrokovala neizvjesnost i stres. No, ni u jednom dijelu priopćenja londonski klub nije uputio riječ isprike samom Clattenburgu!

"Klub žali što nije uzeo u obzir posljedice koje bi mogle nastati po podizanju tužbe protiv Marka Clattenburga", stoji između ostalog u priopćenju, a to je "najbliže" što je londonski klub došao do isprike Clattenburgu.

Podsjetimo, engleski je sudac bio na "optuženičkoj klupi" Metropolitanske policije i Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog optužbe Chelseaja da je Nigerijca Mikela nazvao "majmunom" u spornoj utakmici prošlog mjeseca, u kojoj je Manchester United kao gost slavio na Stamford Bridgeu 3-2. Obje je parnice Clattenburg dobio, te se prošlog vikenda vratio utakmicama kao četvrti sudac.

Unatoč tome što je Chelsea priznao "krivnju", Ramires je, tvrdi neimenovani izvor, i dalje uvjeren da je čuo suca kako govori Mikelu "Ušuti ti tamo majmune". Ramires smatra da Clattenburg ne bi trebao suditi nijednu tako skorašnju utakmicu "bluza", a kada će i suditi, on će mu prvi odbiti pružiti ruku.

Recimo i da engleski tabloidi pišu da se Chelsea još nije ispričao Clattenburgu iz razloga da ne "okrene" leđa Ramiresu koji je uvjeren u svoju priču, ali da ne našteti Mikelu protiv kojeg je FA pokrenuo postupak zbog možebitne klevete.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.