Sport

Nogomet, Premiership

Wenger navijačima Arsenala: Ne vrijeđajte Van Persieja

Wenger navijačima Arsenala: Ne vrijeđajte Van Persieja

Uoči derbija 10. premierligaškog kola između Manchester Uniteda i Arsenala na Old Traffordu menadžer gostujućeg sastava Arsene Wenger pozvao je navijače da budu korektni spram Robina van Persieja.

Nizozemski napadač napustio je ljetos Arsenal nakon osam godina provedenih u klubu uz odštetu od 22 milijuna funti, nakon što je prethodno odbio potpisati produljenje ugovora.

Arsenalovi bivši igrači poput Ashleyja Colea, Samira Nasrija, Gaëla Clichyja i Emmanuela Adebayora svi su redom izvrijeđani od navijača "topnika" proteklih godina. Međutim, Van Persie bi mogao dobiti posebnu dozu uvreda iako je prošle sezone zabio čak 37 golova u dresu Arsenala jer je "nedostatak ambicije" naveo kao jedan od razloga odlaska.

- Ne možemo voditi kampanju protiv diskriminacije jedan tjedan i onda ne tražiti poštovanje u idućoj utakmici. Robin van Persie je igrao za nas osam godina, bio je za nas vrlo dobar i želim da ga se poštuje. Ne znam što će Arsenalovi navijači napraviti, ali se nadam da će dobiti prijem kakav priželjkujem - rekao je Wenger o napadaču koji je po transferu u Manchester United već zabio devet golova.

- Van Persie je sigurno najučinkovitiji napadač u Premierligi u ovom trenutku i ne čudi me kako je brzo postigao golove za Manchester United. Ima puno dobrih igrača oko sebe i jako je inteligentan u šesnaestercu. Trči fantastično i tehnika mu je sjajna.

U Arsenalu je Van Persie stasao u jednog od najboljih svjetskih napadača, a Wenger je ponosan što je utjecao na Nizozemca, iako će on u subotu stajati na suprotnoj strani.

- Dio mog posla kao menadžera je pozitivno utjecati na ljudske živote. Mislim da na Robinov nisam loše utjecao. Gledati kako igra za drugi klub nije baš ono što sam želio, ali ova utakmica ne radi se o Van Persieju. U Arsenalu više o njemu ne razgovaramo. Početi razmišljati koliko nam Robin nedostaje neće nam pomoći.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.