Sport

Nogomet, Primera

Primera: Prvi gostujući trijumf Athletic Bilbaa, remi Seville i Levantea

Primera: Prvi gostujući trijumf Athletic Bilbaa, remi Seville i Levantea

Nogometaši Athletic Bilbaa u 10. kolu Primere slavili su prvu gostujuću pobjedu sezone rezultatom 2-1 protiv Granade. Junak susreta bio je Aritz Aduriz sa dva postignuta gola.

Prvog je zabio u 13. minuti iz jedanaesterca, a drugog u 27. minuti. Jedini gol za Granadu zabio je u 53. minuti Youssef El Arabi. Za momčad Marcela Bielse ovo je bila prva pobjeda u posljednjih pet odigranih susreta u svim natjecanjima, a njome je pobjegla iz zone ispadanja.

Inače susret je obilovao udarcima prema golu, pa ih je kombinirano upućeno čak 39, što je najviše u Primeri ove sezone.

Sevilla na svom Sanchez Pizjuanu nije uspjela slomiti otpor Levantea u utakmici koja je završila početnim rezultatom 0-0. Sevilla je bila dominantna momčad na travnjaku, kako u posjedu lopte (69%), tako i udarcima prema golu (18-3), ali nije uspjela naći put do mreže Levantea.

Posebno blizu golu andaluzijska je momčad bila u 84. minuti kada je Jose Campana zatresao gredu. "Džoker" s klupe pogodio je okvir gola dalekometnim udarcem u istoj minuti nakon što je zamijenio hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Do trenutka zamjene Rakitić je kvalitetno razigravao momčad, a statističari su izračunali da je u dosadašnjem dijelu sezone u Primeri stvorio najviše prilika za suigrače u konkurenciji nešpanjolskih igrača, njih 24.

Primera, 10. kolo:

Granada - Athletic Bilbao 1-2 (Arabi 53 / Aduriz 12-11m, 27)

Sevilla - Levante 0-0

Real Sociedad - Espanyol 0-1 (Colotto 77)

Deportivo - Mallorca 1-0 (Gama 30)

Osasuna - Valladolid 0-1 (Ebert 83)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.