Sport

Nogomet, Premiership

Moyes: Nedostaje nam Jelavićeva vatra, ali ne sumnjam da će opet zabijati

Moyes: Nedostaje nam Jelavićeva vatra, ali ne sumnjam da će opet zabijati

Hrvatski napadač Nikica Jelavić toliko je navikao engleske medije na svoje pogotke da nastane uzbuna kad ne zabije u tri kola zaredom. Podršku mu je stoga pružio menadžer Evertona David Moyes.

Jelavić je posljednji pogodak postigao u 7. kolu Premierlige protiv Wigana. Bio mu je to četvrti gol ove sezone, ali od subote više nije prvi Evertonov strijelac u prvenstvu. Naime, s dva pogotka u remiju protiv Fulhama (2-2) u 10. kolu prestigao ga je Belgijanac Marouane Felleini. Moyes je, unatoč tome, uvjeren da će se hrvatski nogometaš vrlo brzo vratiti pospremanju lopti u suparničke mreže.

- Samo mu trebamo i dalje stvarati prilike jer se radi o stvarno dobrom strijelcu. Tako smo igrali na kraju prošle sezone i Jelavić nam je vraćao s golom ili dva po utakmici. U ovom nam trenutku nedostaje njegova prava vatra. No, uobičajeno je da igrači tijekom sezone prolaze kroz razdoblja različite forme - naglasio je Moyes u razgovoru s engleskim novinarima.

- Rekao sam Nikici da mora nastaviti raditi ovako i golovi će doći. On nam je stvarno važan igrač što možete vidjeti i prema onome što je napravio prošle sezone. Momčad je u međuvremenu napredovala i dajemo Jelaviću prilike za pogotke. Ne sumnjam da će njegovi pogoci doći i da će nam dati svoj doprinos do kraja sezone - zaključio je škotski stručnjak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.