Sport

Nogomet, Premiership

Moyes: Jelavić mora zabijati više

Moyes: Jelavić mora zabijati više

Menadžer Evertona David Moyes pozvao je hrvatskog nogometnog reprezentativca Nikicu Jelavića na veću golgetersku učinkovitost u nastavku sezone.

Po transferu iz Glasgow Rangersa u Everton u siječnju prošle godine Jelavić je oduševio navijače "toffeesa" svojom učinkovitosti. Zabio je 9 golova u 13 odigranih premierligaških susreta do kraja sezone, a ukupno je zabio 11 golova u 13 utakmica koje je započeo od prve minute.

No, ove sezone Jelaviću realizacija nije na željenoj razini, pa je zabio tek 6 golova u 20 premierligaških susreta, a nije zatresao suparničke mreže u posljednjih pet kola. Vodeći strijelac momčadi tako je belgijski veznjak Marouane Fellaini sa osam golova.

- Rekli smo mu: "Idemo, stavljamo te u igru i tjeramo naprijed". Stoga nam treba da zabija golove. Ako želite biti vrhunska momčad, onda trebate vašeg centralnog napadača da zabije pristojan broj golova - prenosi Moyesove riječi Daily Post.

- Ali treba biti pošten prema Jeli i reći da nije imao prilika protiv Newcastlea (Evertonova pobjeda 2-1). U prilike su dolazili Fellaini, Naismith, Steven Pienaar i Victor na kraju. Ali u nedjelju protiv Chelseaja (pobjeda Chelseaja 2-1) je dolazio u prilike, ali nije imao sreće da zabije budući je pogodio gredu i vratnicu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.