Sport

Taekwondo, 18. Zagreb Open

Zagreb Open: Nikola Bojo zlatni u kategoriji do 87 kg

Zagreb Open: Nikola Bojo zlatni u kategoriji do 87 kg

U Zagrebu u Domu sportova održan je 18. Croatia Open ETU A - class ovogodišnji najbrojniji taekwondo turnir u Europi. U subotu su na borilišta izašli seniori i juniori, a u nedjelju juniori i kadeti.

U sveukupnoj brojci od oko 1.330 sportaša iz 202 ekipe iz 34 zemlje nastupilo je oko 450 seniora i seniorki. Ujedno je ovo i prva godina da je naš turnir kategoriziran na bodovnu listu Hrvatskog olimpijskog odbora , te će tako od ove godine seniori moći biti kategorizirani  po ljestvici HOO-a.

Među brojnim seniorima nastupili su i članovi Taekwondo kluba Zadar i na borilišta su izašli Antonio Mirkov, Franjo Gucić i Nikola Bojo. Prvi je nastupio Antonio Mirkov u kat. - 68 kg protiv ukrajinskog reprezentativca Hryhoria Husarova i nije bio uspješan, izgubio je 2-9.             

Junior Franjo Gucić  - 80 kg u konkurenciji 28 seniora imao je nešto više uspjeha. Prvu borbu protiv Marlona Sardelića iz riječkog Velebita dobio je uvjerljivo 9-2, a u drugom kolu protiv srpskog reprezentativca Nikole Čolića u do kraja izjednačenoj borbi izgubio 5-6. U ovoj borbi presudilo je iskustvo.

Najbolji hrvatski borac u kategoriji do 87 kg  Nikola Bojo odradio je svoje četiri borbe kako se od njega i očekivalo. Nikola u svakom novom natjecanju pokazuje sve veću kvalitetu i pripremljenost. Prvo kolo bio je slobodan, u drugom kolu pobijedio je bugarskog reprezentativca Aliaksei  Ivanova prekidom  krajem druge runde 15-3.

U trećem kolu svladao je Samuela Westermarka  (Team Nordic) početkom treće runde 13-1 prekidom, u polufinalu Nijemca Feliksa  Gabera također prekidom krajem druge runde pri rezultatu 14-1.

U finalu se ponovo našao sa srpskim reprezentativcem Đorđem Marčetićem i pobijedio  ga rutinski 10-8 . Prvim mjestom i zlatnom medaljom ponovo je potvrdio svoju kvalitetu i članstvo u reprezentaciji za nadolazeće svjetsko prvenstvo u proljeće.

U ukupnom poretku Seniora i Seniorki Taekwondo klub Zadar se plasirao na 16. mjesto od 157 ekipa, a među hrvatskim klubovima na 7. mjesto.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.