Sport

Nogomet, Premiership

Premierliga: Petrić strijelac, prva gostujuća pobjeda Sunderlanda

Premierliga: Petrić strijelac, prva gostujuća pobjeda Sunderlanda

U jedinoj nedjeljnoj utakmici 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Sunderland je slavio na gostovanju kod Fulhama na Craven Cottageu sa 3-1.

Prva je to ovosezonska gostujuća pobjeda za Sunderland u sedmoj utakmici, a valja reći kako je tijek susreta u potpunosti usmjerilo isključenje Bredea Hangelanda iz 30. minute. Pocrvenio je branič Fulhama nakon grubog starta s dvije noge na Leeja Cattermolea.

Sva četiri gola postignuta su u drugom dijelu, a jedini gol za "cottagerse" zabio je hrvatski napadač Mladen Petrić u 62. minuti, samo dvije minute nakon što je ušao u igru umjesto Bryana Ruiza. Ali krenimo redom.

Steven Fletcher doveo je Sunderland u vodstvo u 50. minuti, realiziravši mirno kontranapad nakon sjajne duge lopte Adama Johnsona. Petrić je izjednačio netom po ulasku u igru, a svoj je četvrti ovosezonski gol, prvi nakon 6. kola i ogleda protiv Manchester Cityja, zabio s ruba peterca na asistenciju Damiena Duffa.

Nakon postignutog gola Petrić je morao potražiti liječničku pomoć zbog krvarenja lisnog mišića, a u vrijeme dok je Fulham na travnjaku bio s devetoricom igrača Sunderland je zabio za 2-1. Strijelac je bio Carlos Cuellar koji je glavom od stative pospremio Johnsonovo ubacivanje iz kornera.

Konačnih 3-1 za goste postavio je ofenzivni veznjak rodom iz Benina Stephane Sessegnon sjajnim udarcem s nekih dvadesetak metara koji je odsjeo u golu od vratnice. Bio mu je to ovosezonski prvijenac.

Do kraja se rezultat još itekako mogao mijenjati, a sjajnu je priliku u 83. minuti propustio Petrić koji se oslobodio svog čuvara, izbio sam pred vratara Simona Mignoleta malo iskosa s lijeve strane, ali je njegov udarac desnicom zaustavljen.

Fulhamu je to drugi ovosezonski domaći poraz, četvrti ukupno, a momčad se nalazi na devetom mjestu prvenstvene ljestvice sa 16 bodova. Sunderland je 15. sa 12 bodova na kontu.

Premierliga, 12. kolo:

Fulham - Sunderland 1-3 (Petrić 62 / Fletcher 50, Cuellar 65, Sessegnon 70)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.