Sport

Nogomet, Le Championnat

Leonardo brani Ibrahimovića: Lyon samo želi prikriti svoju nemoć

Leonardo brani Ibrahimovića: Lyon samo želi prikriti svoju nemoć

Sportski direktor nogometaša PSG-a Leonardo žustro je odgovorio predsjedniku Lyona Jean-Michel Aulasu vezano uz incidentu situaciju koja se dogodila u nedjeljnom derbiju 18. kola Le Championnata (1-0 pobjeda PSG-a).

Podsjećamo, napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović je u jednom duelu oborio braniča Lyona Dejana Lovrena, a potom mu je pri doskoku okrznuo lice i raskrvario ga. Ostalo je visjeti u zraku je li prgavi Šveđanin mogao izbjeći gaženje, odnosno je li namjerno ozlijedio hrvatskog reprezentativca.

Za Aulasa dileme nema.

- Napravio je to namjerno, siguran sam. Ne sviđaju mi se takvi potezi - istaknuo je Aulas za L'Equipe.

- Tko je Aulas da sudi? To je na Disciplinskoj komisiji da prosudi - komentirao je Leonardo.

- Sve što želi je odvući pažnju sa slabe izvedbe svoje momčadi. Lyon je bio u potpunosti pod kontrolom, posebice u drugom poluvremenu i to je realnost. Aulas kao da želi opravdanje za poraz. Ali znate što ovime pokazuje u mojim očima? Kompleks inferiornosti.

Kako bilo, Disciplinska komisija Francuske Lige odlučila je u slučaju Ibrahimovićevog gaženja otvoriti istragu, a L'Equipe je putem svoje web-stranice pokrenuo anketu da li Šveđanin treba biti kažnjen za svoj potez.

Tijesna većina (50%) od dosad prikupljenih glasova (16.324) smatra da se Ibrahimovića ne bi trebalo kazniti, dok njih 47% smatra suprotno.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.