Sport

Nogomet, Premiership

McDonald: Htjeli smo Jelavića u West Hamu, ali odabrao je Everton

McDonald: Htjeli smo Jelavića u West Hamu, ali odabrao je Everton

Pomoćni trener West Hama Neil McDonald priznao je da su ''čekićari'' u siječnju ove godine pokušali dovesti hrvatskog nogometaša Nikicu Jelavića (27).

West Ham je prošle sezone igrao u drugoj engleskoj ligi, pa i ne čudi da se Jelavić odlučio za Everton u trenutku kada ga su ga čelnici Rangersa odlučili prodati. U londonskom klubu danas još i više žale što nisu uspjeli angažirati hrvatskog reprezentativca koji se sjajno snašao na Goodison Parku, postigavši dosad 17 pogodaka.

- Definitivno smo bili zainteresirani za Jelavića i razgovarali smo s njim. No, ipak je otišao u Everton gdje je dokazao da je igrač za Premierligu. Kada smo vidjeli kako igra u Rangersu, pomislili smo da je to napadač koji bi mogao zabijati i u Premiershipu, što je na koncu i potvrdio. To je Evertonov dobitak - kazao je McDonald.

Priznao je da su u klubu razočarani što su ispustili Jelavića, ali dijelom su se utješili dovođenjem Andyja Carrolla na posudbu iz Liverpoola.

- Uvijek postoji razočaranje kad ne uspijete dovesti igrača koji se pokaže uspješnim u Premierligi, ali dobili smo Carrolla čijim smo doprinosom dosad zadovoljni premda je imao problema s ozljedama - zaključio je McDonald.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.