Sport

Tenis

Čilić kreće u novu sezonu: Bitno mi je odigrati dobro prva dva meča

Čilić kreće u novu sezonu: Bitno mi je odigrati dobro prva dva meča

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić narednog će tjedna započeti novu sezonu na ATP Touru u indijskom Chennaiju. U subotu je održan ždrijeb glavnog turnira, na kojem je naš tenisač slobodan u 1. kolu.

Čilić je prošle sezone propustio sudjelovati na turniru koji je uzastopno osvajao 2010. i 2011. godine, ali je sada, tvrdi, zdrav i spreman za borbu protiv najboljih igrača svijeta. No, ipak ne razmišlja o trećem naslovu u Chennaiju.

- Ne znam s kime ću igrati u 2. kolu. Bit će to moj prvi meč u novoj sezoni i nadam se da ću je otvoriti na najbolji mogući način - pobjedom. U prošlosti sam igrao jako dobro u Chennaiju, pa se nadam da će se taj trend i nastaviti - rekao je 15. tenisač svijeta nakon ždrijeba tamošnjim novinarima.

- Prioritet mi je odigrati dobro prva dva meča.Teško mi je gledajući ždrijeb predvidjeti kako bih mogao odigrati, ali ždrijeb u kojem se nalazi 28 sjajnih igrača može biti vrlo nezgodan - veli Čilić, koji je tijekom jednomjesečne pauze ponajviše radio na svojoj fizičkoj spremi, kako bi se ove sezone još više približio svjetskom vrhu.

- Dobar drugi dio prošle sezone dao mi dodatno samopouzdanje da mogu igrati uz bok najboljim igračima svijeta. Nadam se da ću ove sezone nastaviti gdje sam stao prošle - zaključio je Čilić, koji u 2. kolu Chennaija čeka pobjednika meča između Ukrajinca Stahovskija i zasada nepoznatog kvalifikanta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.