Sport

Košarka, Euroliga

Popović: Teško je prihvatiti dva poraza s pola koša

Popović: Teško je prihvatiti dva poraza s pola koša

Košarkaši Žalgirisa upisali su pobjedu i dva poraza u skupini E drugog kruga Eurolige, iako su lako mogli biti na omjeru 3-0. Tu činjenicu apostrofirao je naš Marko Popović.

Hrvatski bek odigrao je odličnu utakmicu u petak na gostovanju kod Real Madrida, koji je teškom mukom slavio 75-74. S 21 košem je Popović bio prvi strijelac i najbolji igrač utakmice, ali se nije uspio prometnuti u velikog Žalgirisovog junaka, jer nije ubacio tricu u zadnjoj sekundi za pobjedu gostujućeg sastava. Trice je gađao 5-9 na utakmici.

Žalgiris je natjecanje u Top 16 fazi otvorio porazom u Ateni kod Panathinaikosa 67-66, a nakon toga je slavio kod kuće protiv Unicaje s 12 koševa razlike.

- Teško je igrati u gostima protiv ovako jakog suparnika kao što je Real Madrid. Drugi puta smo izgubili u Top 16 fazi s jednim poenom razlike, što je jako teško prihvatiti. Želio bih čestitati Real Madridu, te poželjeti njihovom treneru Pablu Lasu sve najbolje.

- Mi smo pokazali da smo ove sezone mentalno čvršći. Veliku ulogu u tome igra naš trener Joan Plaza i način na koji nas motivira. Narasli smo kao momčad i ove sezone smo jači. Čak i momčadi koje imaju najveće ciljeve moraju pronaći način kako se nositi s Real Madridom, koji je jedna od najboljih momčadi Europe. Vjerujem da će izboriti plasman na Final-Four, ali ovo je košarka i nikada ne možete ni u što biti sigurni - izjavio je Popović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti