Sport

Nogomet, Premiership

Premierliga: Van Persie još jednom vodio United do pobjede

Premierliga: Van Persie još jednom vodio United do pobjede

U prvom od dva nedjeljna derbija 22. kola prve engleske nogometne lige Manchester United svladao je na Old Traffordu Liverpool s 2-1, ponajviše zahvaljujući Robinu van Persieju.

Momčad menadžera Sira Alexa Fergusona gotovo se s lakoćom obračunala s najvećim rivalom kada su naslovi prvaka u pitanju. Liverpool je u prvih 45 minuta bio potpuno nadigran, a Manchester je na njegovu sreću to iskoristio za samo minimalno vodstvo 1-0.

Shinji Kagawa i Tom Cleverley sjajno su kombinirali oko kaznenog prostora "redsa", a nakon toga poslali loptu na lijevi bok prema Patriceu Evri, koji šalje nisku prizemnu loptu na otprilike sedam metara od Liverpoolova gola. Na nju je natrčao Van Persie i po podu ju poslao tik pored nemoćnog Reine, koji ju je jedva i ispratio pogledom. Bio je to 20. ovosezonski pogodak Uniteda u prvih 30 minuta premierligaške utakmice.

Mogao je Van Persie i do drugog pogotka u 45. minuti prvog dijela, ali su njegovu sjajno odigranu petu zajedničkim snagama zaustavili Škrtel i Reina.

United je do povećanja ipak stigao u 54. minuti i to preko Nemanje Vidića. Van Persie je izveo slobodni udarac s lijeve strane (s nekih 22 metara), "zavrnuo" je loptu na drugu vratnicu gdje najviše skače Evra, ali njegovu loptu na putu do gola dodiruje Vidića, te prolazi ispod ruke Pepeu Reini za 2-0.

Konačan rezultat postavio je Daniel Sturridge tri minute kasnije svojim drugim pogotkom u dresu Liverpoola, otkako je ovog mjeseca stigao iz Chelseaja.

United je izgubio loptu na nekih 30 metara od svoga gola, Steven Gerrard ju je povukao sve do šesnaesterca i snažno opalio desnom nogom. David de Gea ju skida iz svog donjeg desnog kuta, ali ju samo odbija do natrčalog Sturridgea, koji lakoćom s nekoliko metara zabija za 2-1.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, iako je Liverpool imao dvije vrlo dobre prilike, točnije Sturridge. Naime, engleski reprezentativac pucao je s nekih sedam metara iskosa, neometan, visoko preko gola u 85. minuti, te propustio okruniti bolju igru "redsa" u drugom poluvremenu.

Recimo i da je na tribinama Old Trafforda sjedio trener Real Madrida Jose Mourinho, samo dan nakon što je njegova momčad odigrala mršavu nulu kod davljenika Osasune.

Pobjedom je United pobjegao gradskom rivalu Cityju na 10 bodova, ali uz utakmicu više. Upravo City igra drugi spomenuti nedjeljni derbi i to u gostima kod Arsenala. Susret je na rasporedu u 17 sati po hrvatskom vremenu.

Premierliga, 22. kolo:

Manchester United - Liverpool 2-1 (Van Persie 19, Vidić 54 / Sturridge 57)

Arsenal - Manchester City (kasnije)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.