Sport

Nogomet, Premiership

Distin: Svi složno stojimo iza Jelavića

Distin: Svi složno stojimo iza Jelavića

Francuski obrambeni nogometaš Evertona Sylvain Distin javno je podržao svog hrvatskog suigrača Nikicu Jelavića, kojem ove sezone ne ide u suparničkom 16-ercu.

Zabio je hrvatski centarfor tek tri gola u posljednjih 17 nastupa, te samo sedam golova u 24 nastupa ove sezone. Nije to ni blizu njegova prosjeka iz prošle sezone, kada je iz 16 nastupa za Everton izvukao 11 golova.

Menadžer David Moyes i dalje mu bezrezervno vjeruje, baš kao i suigrači:

- Nisam zabrinut za Jelavića. Možda mu u ovom trenutku ne ide kao prije, ali on se i dalje nalazi u dobrim prilikama, kao što ih i stvara ostalim suigračima. Sve što mu treba jedan je dobar, precizan i neobranjiv udarac - rekao je francuski branič momčadi Sylvain Distin nastavivši:

- Mentalno je Nikica vrlo snažna osoba. Siguran sam da nije prestao vjerovati u sebe, te da ne treba nikakvu pomoć u psihičkom smislu.

- Čak i da treba, kod nas je tako dobra atmosfera da uopće ne treba brinuti o mišljenju ostalih igrača. Svi znaju da će ga jednom krenuti.

- Svi smo složno iza njega. Kao što bismo bili iza svakog igrača u sličnoj situaciji.

- Jednom kad zabije, sve će sjesti na svoje mjesto.

- Svaki napadač na svijetu - osim možda Messija i Ronalda - ulazi u krizu realizacije. Takav je život napadača. Kroz sezonu uvijek imaju razdoblja uspona i padova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.