Sport

Nogomet, Premiership

Anichebe: Jelavić mi je pomogao da dolazim u više gol-prilika

Anichebe: Jelavić mi je pomogao da dolazim u više gol-prilika

Nigerijski 24-godišnji napadač Victor Anichebe u posljednje je vrijeme zamijenio hrvatskog nogometnog reprezentativca Nikicu Jelavića u udarnoj Evertonovoj momčadi.

U subotu je u premierligaškom srazu protiv Aston Ville menadžer "toffeesa" David Moyes i drugi put zaredom Jelavića ostavio na klupi i uveo ga u završnici. Razlog je Jelavićeva neefikasnost budući je posljednji prvenstveni gol zabio skoro prije dva mjeseca dok je Anichebe zabio pet golova u osam ligaških susreta koje je započeo.

- Ne bih išao tako daleko i rekao da sam ga zamijenio. Nikica je bio nevjerojatan otkako nam se priključio i njegova statistika govori sama za sebe (18 golova u 45 nastupa). Bio sam ozlijeđen dva mjeseca i tada je on morao nositi sav teret jer je igrao sam svaku utakmicu - kaže Anichebe.

- Ali dođe vrijeme kada mu se mora dati prilike za odmor, jer je umoran, ali najbolje od njega će tek doći. Sada kada sam se ja vratio vjerojatno mu je dobro dati malo vremena za odmor. Razgovaram s njime cijelo vrijeme i zahvaljujući njemu dolazim u neke od prilika za gol. Pomogao mi je doći u više gol-šansi.

- Možemo igrati zajedno. Ako on ne igra, ili ako ja ne igram, to nije velika stvar. Ljudi mi govore: "Ovo je tvoja prilika, iskoristi ju". Ali ja to ne gledam na takav način, ja nas vidim zajedno kao momčad. Mi (Anichebe i Jelavić, op.a.) dajemo jedno drugom samopouzdanje i bodrimo se.

U drugoj polovici prošle sezone Jelavić je za Everton zabio 9 golova u 13 premierligaških nastupa, ali ove se sezone muči sa realizacijom i suparničke je mreže u prvenstvu tresao tek 6 puta u 24 utakmice, a posljednji put 9. prosinca prošle godine protiv Tottenhama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.