Sport

Tenis, ATP

ATP Indian Wells: Karlović spasio meč-loptu za 2. kolo

ATP Indian Wells: Karlović spasio meč-loptu za 2. kolo

Hrvatski tenisač Ivo Karlović spasio je jednu meč-loptu na putu do pobjede protiv Amerikanca Jacka Socka i plasmana u 2. kolo ATP turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu.

Zagrepčanin je poslije jednog sata i 53 minute igre svladao 125. igrača svijeta s 3-6, 7-6(8), 6-2. Pritom je u tie-breaku drugog seta gubio s 8-7 i bio na rubu ispadanja, ali se uspio iščupati iz neugodne situacije i otploviti do tek treće ovogodišnje pobjede u glavnim dijelovima turnira. Protiv 18 mjesta bolje rangiranog Socka, koji je u turnir ušao uz pozivnicu, igrao je prvi put u karijeri.

Zanimljivo je da u prva dva seta Karlović nije imao nijednu priliku za break, dok je Sock imao po jednu u svakom setu, ali je iskoristio samo onu u prvom. U odlučujućoj dionici naš tenisač je realizirao dvije od pet prilika za obrat, a istodobno nije pružio suparniku nijednu šansu za oduzimanje servisa. ''Div sa Šalate'' je zaključio meč s 12 asova i visokih 88 posto osvojenih poena nakon ubačenih prvih servisa.

U 2. kolu Karlovića očekuje 23. nositelj, Amerikanac Sam Querrey. Dvojica su se tenisača dosad ogledala četiri puta na najvišoj razini, a Querrey je slavio triput. Karlović je, pak, pobijedio u oba sudara na Challengerima.

Spomenimo da su u 1. kolu parova Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo svladali Argentince Juana Monaca i Horacija Zeballosa sa 6-3, 6-7(6), 10-3. Marin Čilić je s Izraelcem Jonathanom Erlichom izgubio od prvih nositelja, američke braće Boba i Mikea Bryana, sa 6-2, 7-5.

ATP Indian Wells, 1. kolo:

Karlović - Sock 3-6, 7-6(8), 6-2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.