Sport

Nogomet

UEFA nakon Lazija kažnjava i Inter praznim tribinama?

UEFA nakon Lazija kažnjava i Inter praznim tribinama?

Europska nogometna organizacija (UEFA) namjerava 19. travnja donijeti odluku o kažnjavanju talijanskog kluba Intera nakon loše organizacije utakmice Europa lige, ali i ispada njegovih navijača.

U Milanu je prošloga tjedna odigrana uzvratna utakmica osmine finala Europa lige između Intera i Tottenhama, u kojoj su "spursi" izborili prolaz dalje, ali tek nakon produžetaka. Podsjetimo, Tottenham je slavio u prvoj utakmici u Londonu s uvjerljivih 3-0, no identičnim je rezultatom nakon 90 minuta odgovorio i Inter u Milanu. Pogotkom Emmanuela Adebayora u produžetku Tottenham je ipak prošao dalje.

Upravo je Togoanac bio glavna meta rasističkih uvreda "navijača" milanskog kluba, zbog čega, između ostalog, UEFA planira posegnuti za odgovarajućom kaznom. Osim rasizma, UEFA je zabilježila i ispaljivanje određenih pirotehničkih sredstava, što će zasigurno financijski olakšati talijanski klub.

Recimo i da je UEFA nedavno kaznila Lazio s dvije utakmice pred praznim tribinama, upravo zbog rasističkog vrijeđanja nogometaša Tottenhama. Očekuje se da bi slična kazna mogla zateći i Inter.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.