Sport

Nogomet

Van Persie: UEFA je kukavička organizacija

Van Persie: UEFA je kukavička organizacija

Nizozemska nogometna zvijezda Robin van Persie obrušio se na UEFA-u 16 dana nakon što je njegov Manchester United ispao u osmini finala Lige prvaka od Real Madrida.

Van Persie je u razgovoru za Algemeen UEFA-u nazvao kukavičkom organizacijom, koja je unatoč pogrešci Cüneyta Çakira, koji je preoštro isključio Portugalca Nanija pri Unitedovom vodstvu 1-0 (prva utakmica 1-1), stala iza svog suca. Real je u konačnici slavio s 2-1, te ukupnim rezultatom 3-2 prošao dalje.

- Crveni karton Naniju je bila velika nepravda. To nije bilo ni za žuti karton, a možda nije bio ni prekršaj. Nani nije mogao izbjeći sudac, a i jedva da je dodirnuo Arbelou - rekao je Van Persie, te nastavio;

- Najgora stvar je ta što je UEFA stala iza svog suca! To je kukavički i ne shvaćam takav potez. Zašto jednostavno ne mogu reći: sudac nije najbolje vidio incident i to je to. Pa čak su mi i igrači Reala rekli da to nije bilo za crveni karton - zaključio je Van Persie.

Zanimljivo, ovo je već drugi put da je Van Persie ispao iz Lige prvaka na ovakav način. Naime, 2011. godine je kao igrač Arsenala on zaradio crveni karton u susretu protiv Barcelone, u trenucima kada je njegov klub u ruci držao ukupnu pobjedu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.