Sport

Nogomet, Serie A

Totti: Ovo je moj najljepši rekord; Petković: Još uvijek možemo do Lige prvaka

Totti: Ovo je moj najljepši rekord; Petković: Još uvijek možemo do Lige prvaka

Nijedna strana nije bila posebno sretna nakon remija (1-1) u rimskom gradskom derbiju, ali malo više razloga za zadovoljstvo su ipak imali u redovima Lazija.

''Nebesko-plavi'' su ipak bili u statusu gosta u derbiju 31. kola Serije A protiv Rome, a uz to su remijem zadržali i tri boda prednosti pred ''vučicom''. Također, od 69. minute su imali igrača manje, ali su uspjeli izdržati i sačuvati bod.

- U prvom smo poluvremenu imali veliki posjed lopte i dominirali smo, ali smo u nastavku morali primiriti ritam. Pokazali smo namjeru da pobijedimo, ali nažalost, uspjeli smo doći samo do boda - kazao je trener Lazija Vladimir Petković.

Njegova je momčad sada na petom mjestu sa sedam bodova zaostatka za trećeplasiranim Milanom koji drži posljednju poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Iako je do kraja još samo sedam kola, Petković je optimističan.

- Za mene je čaša napola puna. Vjerujem da je Liga prvaka još uvijek dohvatljiva.

Kapetan Rome Francesco Totti u drugom je poluvremenu postigao izjednačujući pogodak s bijele točke. Bio mu je to deveti gol u rimskim derbijima, a jednako toliko na vrhu vječne ljestvice imaju i Marco Delvecchio i Dino da Costa.

- Silno sam to želio postići. To je najljepši rekord koji sam dosad srušio. No, više od toga sam želio pobijediti - naglasio je Totti.

- Za sve je krivo prvo poluvrijeme. Nažalost, nismo ušli u utakmicu kako treba i dopustili smo Laziju da nas stavi pod pritisak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.