Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Pobjede Lazija i Udinesea

Serie A: Pobjede Lazija i Udinesea

Nogometaši Lazija i Udinesea domaćim su pobjedama u 37. kolu talijanskog prvenstva nastavili utrku za plasman u Europa ligu sljedeće sezone i odgodili konačnu odluku za posljednje kolo.

Lazio je u Rimu savladao Sampdoriju 2-0 golovima Sergija Floccarija i Antinija Candreve, dok je dvostruki strijelac za Udinese u 2-1 pobjedi nad Atalantom (bez Livaje i Budana) bio Antonio Di Natale. Bili su mu to 174. i 175. gol u Seriji A, kao i trideseti put da je u pojedinoj utakmici zabio više od jednog gola.

Na ljestvici je petoplasirani Udinese zadržao dva boda više od šestoplasiranog Lazija uoči zadnjeg kola, a za Europu se bori i Roma koja večeras gostuje kod Milana na San Siru.

U preostaloj odigranoj utakmici Napoli je na San Paolu savladao Sienu 2-1 kasnim golom Mareka Hamšika u trećoj minuti sudačke nadoknade. Prvi gol za napuljski sastav za izjednačenje 1-1 zabio je Edinson Cavani u 73. minuti, a bio je to vodećem strijelcu lige 28. ovosezonski gol.

Napoli je još ranije i matematički osigurao drugo mjesto koje izravno vodi u Ligu prvaka, a hrvatski veznjak Josip Radošević susret je odgledao s klupe za pričuve.

Serie A, 37. kolo:

Lazio - Sampdoria 2-0 (Floccari 10, Candreva 90+4)

Udinese - Atalanta 2-1 (Di Natale 43, 52 / Luca 10)

Napoli - Siena 2-1 (Cavani 73, Hamšik 90+3 / Grillo 36)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.