Sport

Tenis, WTA

WTA Birmingham: Donna Vekić u finalu!

WTA Birmingham: Donna Vekić u finalu!

Najbolja hrvatska tenisačica, 16-godišnja Donna Vekić, drugi se put u karijeri plasirala u finale na WTA Touru. U nedjelju će u Birminghamu loviti svoj prvi naslov.

Osječanka je u polufinalu turnira koji se igra na travnatoj podlozi (nagradni fond 235.000 dolara) svladala Slovakinju Magdalenu Rybarikovu sa 7-6(5), 1-6, 6-3 poslije dva sata i 26 minuta igre.

U prvom je setu svaka tenisačica po tri puta oduzimala servis suparnici tako da je odluka pala u tie-breaku u kojem je za nijansu bolja bila hrvatska tinejdžerica.

Vekić je u drugom setu pala, puno je griješila i omogućila 47. igračici svijeta da s dva breaka osigura treći set. Kod vodstva Rybarikove s 5-1 meč je drugi put prekinut zbog kiše što se za našu tenisačicu zapravo pokazalo prilično dobrim. Nakon povratka je, istina, izgubila gem i set, ali potom je u trećem setu zaigrala sjajno. Čvrsto je držala svoj servis, a breakom u šestom gemu otvorila si je put do velike pobjede.

Zanimljivo, Vekić je pobijedila Rybarikovu i lani u Taškentu na putu do svoga prvog i do ovog tjedna jedinog finala u karijeri. U završnom meču u Birminghamu Osječanka će igrati protiv bolje iz ogleda između Amerikanke Alison Riske i Slovakinje Daniele Hantuchove.

Već samim plasmanom u finale Vekić je osigurala značajan napredak na WTA ljestvici sa sadašnjeg 89. mjesta.

WTA Birmingham, polufinale:

Vekić - Rybarikova (16) 7-6(5), 1-6, 6-3


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.